kolmapäev, 19. september 2018

Eesti on Euroopa Liidu Usbekistan


Kui Nõukogude Liidus oli Eesti kõige edumeelsem riik, umbes nagu Euroopa Liidus on Suurbritannia, siis Euroopa Liidus on Eesti üks mahajäänumaid, umbes samas olukorras nagu NLiidus oli Usbekimaa. Ehk siis: Eesti on Euroopa Liidu Usbekimaa.

Seda arvestades on loogiline, miks Suurbritannia tahab Euroopa Liidust lahku lüüa - samadel põhjustel, miks Eesti tahtis NLiidust lahku lüüa, kui NLiidu majandus kiratses ja Eestit taheti migrantidega üle ujutada. Praegu kiratseb Euroopa Liidu majandus, Suurbritanniale surutakse peale sundmigrante ja lahkulöömine on loogiline samm.

Eesti aga, sarnaselt Usbekimaale lahkub Eesti sellest liidust siis, kui kõik teised seda teevad ja midagi muud enam üle ei jää.

Majanduslikus mõttes oleks aga Eestil kasulik lahkuda sellest liidust koos Suurbritanniaga. Luua kasvõi Suurbritanniaga oma liit. Sest nagunii on britid Euroopas ainsad, kes võimaliku sõja korral Eestile appi tuleksid, olgem ausad. Ja kes midagi ka Eesti heaks teha suudaksid. Ning on selge, et ilma Suurbritanniata, kes oli üks suuremaid ELi eelarvesse sissemaksjaid, et ilma Suurbritanniata pole ka enam mingeid toetusi EList loota. Eesti juba loobus toetustest „vabatahtlikult”, aga reaalsus on see, et EL on pärast brittide lahkumist omadega pankrotis.

Kommentaare ei ole: