neljapäev, 20. september 2018

Eestis on perversne Tallinna-kultus. Kas keegi on aru saanud, miks?


Sellist asja pole kusagil mujal Euroopas, kui Läti välja arvata. Sellist ühe linna kultust nagu see on Eestis.

Austria on praegu ELi eesistujamaa ja ELi liidrite kohtumine toimus hoops Salzburgis, mis on Austrias väike linnake looduskaunis kohas, umbes nagu Eestis on Võru.

Miks poleks võinud olla ELi liidrite kohtumine Võrus Eesti eesistumise ajal? Oleks võinud panna külalised turimitaludesse elama. Vahva ju! Pakkuda suitsusauna, kütta kere kuumaks jms. Merkel poleks kindlasti magama jäänud, nagu see juhtus Tallinnas.

Aga Eestis kühveldatakse kõik Tallinna: raha, inimesed kõik üritused alates Euroopa kultuuripealinnast kuni eesistumise ja muude asjadeni. Kuigi kõigil on sest Tallinnast juba oksendamiseni, täielik siiber, isegi väliskülalistel, sellele vaatamata veetakse kõiki muudkui Tallinna. Nagu oravad rattas pöörlevad ogaral kombel.

Mis kärbes on eestlasi hammustanud, et kõik peab Tallinnas olema? Vanasti see nii ei olnud. Tallinnast sai suur keskus alles nõukogude ajal. Siis olid moes pealinnad, Venemaal on samasugune Moskva-kultus, kõik asjad toimuvad Moskvas ja mujal pole midagi. Praegune Eesti Vabariik ehitab seda soveediaegset monstrumit edasi. Kõik muu lastakse välja surra ja arendatakse ainult ühte keskust. Miks? Mis on asja point, kas keegi on aru saanud?

Kommentaare ei ole: