kolmapäev, 19. september 2018

Käisin uuesti Hesburgeris ja uus pettumus


Ma kohe ei saa sest Hesburgerist üle ega ümber. Kuivõrd lapsed on väiksed, siis viivad sammud justkui iseenesest sinna. Ja Võrus McDonaldsit pole, nii et ainus lapsesõbralik toidukoht on Hesburger.

Nagu tavaliselt, oli Võrus jäätise masin rikkis. Kuigi ilm oli suvine ja jäätist oleks võinud müüa palju. Kui sisenesime, polnud ühtegi klienti. Müüjad igavlesid. Koostasin mobiiliäpi kaudu tellimuse ja maksin raha ära. Paluti lauda istuda.

Pärast kümmekond minutit ootamist toodi toit lauda ära: kaks laste einet, kohv ja muffin. Laste eine juurde võtsin nuggetid, mis meeldivad Juulikesele. Kaasa tulid friikad, mis olid jahtunud ja tumepruuniks kõrbenud. Mänguasjadest valisin ühe topsi ja ühe vihiku, aga toodi ainult vihikud jutuga, et ülejäänud mänguasjad on otsas. Jookidel polnud kõrt kaasas, kuigi tavaliselt on.

Läksin kõrsi küsima. Öeldi, et kuivõrd Hesburger on keskkonnasõbralik ettevõte, siis kõrsi enam kaasa ei panda. !!! Olin üllatunud. Ütlesin siis, et hankige keskkonnasõbralikud kõrred. Selle peale mühatas müüja ja otsis kaks kõrt välja.

Mis on iseenesest uudis, et Hesburger ja keskkonnasõbralik. Pole nagu eriti aru saanud. Kõige rohkem saastab maailmas keskkonda liha tootmine. Hesburgeri toidud on aga eranditult kõik lihaga. Lihavaba toitu pole, vähemalt Võrus mitte. Isegi kalaburgerit pole Võrus. Ainult liha. Ja siis räägitakse keskkonnasõbralikkusest.

Lisaks on kõik asjad, kaasa arvatud mänguasjad pakitud kilesse, mis on jaburus. Isegi kõrred on kilesse pandud, kuigi näiteks USA-s ning mujal pole kõrred eraldi kilesse pakitud. Nii et iga einega kaasneb Hesburgeris juba mitme kõrre jagu kilet. 

Ning nüüd edasi, miks siis ei võiks hankida keskkonnasõbralikud kõrred, tõesti. Kui eesmärk on olla keskkonnasõbralik. Muidu on jutt umbes selline, et tellin burgeri, maksan ära. Lauda ei tooda midagi. Kui küsima lähen, siis öeldakse, et Hesburger on keskkonnasõbralik ettevõte, seetõttu burgerit kaasa ei panda.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mida oodatagi - essburger !

Anonüümne ütles ...

Keskkonnasõbralikud kõrred saab tasuta lähimast roostikust!
:)