teisipäev, 25. september 2018

Paavst naeris täna Kaljulaidi välja?


Eesti võitlev ateist ja president Kersti Kaljulaid kinkis täna Tallinnas Rooma paavstile küll e-kodakondsuse ja sellega kaasas käiva id-kaardi, ent paavst rõhutas oma kõnes Vabaduse platsil, et inimsuhted on tehnoloogiast tähtsamad.

Kommunism ja nõukogude aeg juurisid religiooni Eestist välja, Eesti muutus kalgiks ja külmaks ühiskonnaks, kus lapsi aborteeritakse sama tihedalt nagu vahetatakse sokke. Inimesed omavahel ei räägi, isegi mitte lastega ja suhtlusvahendiks on nutitelefon.

Kui Eesti tulevikku silmas pidada, siis kas see, et kõike saab arvuti teel teha ja inimesed omavahel enam ei suhtlegi, ongi kõige parem variant. Kus lapsed enam omavahel ei mängi, vaid on hommikust õhtuni ninapidi arvutis. Ja kui kokku saavad siis ei oska muud teha, kui teineteist peksta.

Võibolla peaks Eesti, või eestlased ikkagi usu vastu võtma. Polegi tähtis, mis usu, aga peaasi, et see oleks humaanne ning aitaks ühiskonnas neid, kes abi vajavad. Vastasel korral Eesti riigil ega rahval tulevikku ei ole, kui pidada silmas inimesi, mitte vidinaid.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paavst võiks eestlaste ees vabandada, sest just tema õnnistas omal ajal meie orjastamist mitmesajaks aastaks.
Palju rahvast sai hukka ...

Anonüümne ütles ...

Et inimsuhted on tehnikast tähtsamad, selleks pole vaja isegi paavsti, et seda teada. Kui suheldakse vaid nutitelefoni abil, on esimene laine sellest kuidas tehnika hakkab inimeste üle valitsema. Kui jõuab kohale üheksas laine, ei suuda inimene selleks ajaks enam oma mõtlemistmeelt kasutada, sest robotid võtavad juhtimise üle. Ahvide planeet.

Anonüümne ütles ...

Meil läks isegi hästi, et riielda ei saanud, leedukatele tegi paavst peapesu ikka valitud rahva pärast.
Mina ootan küll ammu juba kooli kolimist digitaalmaailma, poleks probleeme laste varajase äratamise ja iga ilmaga kooli viimisega, eriti kahju on maalastest, sest nende kooli- kodu- trenni vedu käib lihtsalt üle jõu ja mõistuse, kogu see logistika ja ajakulu ja rahakulu, see on täppisteadus juba.
Nagunii on ekool, materjalid internetis, suhtlus sõpradega ja vanematega sotsiaalmeedias, see inin käib närvidele, kui ise internetis ei tegutse, siis kõik paha-paha, sama kui esimesed moblad tulid, siis mõnitati ja pläägutati samamoodi, nüüd on kõigil, kes see traadiga kuskil ringi kõnnib?

Anonüümne ütles ...

See sinu digimaailm vii b su lapsukese nii kaugele et ta ei oska reaalelus enam suhelda ning tööpõllul hakatakse temaga vatti ja vaeva nägema. Silmast silma suhtlemine on edu alus.

Anonüümne ütles ...

Jaajaahhh, kõik uus on saatanast, parem õpetame lastele sulepeaga kirjutamist, selleasemel ,et uut tehnikat ja tehnoloogiagat tutvustada, kokku ja liikuma panna.

Anonüümne ütles ...

Kogu kooliõpetus on nii mandunud kui üldse olla võib just sellepärast, et pole kedagi, kes uusi teadmisi koolis õpetaks, nii mugav on palka saada vanade teadmiste kordamise ja kordamise eest.

Anonüümne ütles ...

Pealegi ei soovita kellelegi oma last mingi tööpõllu tarbeks kasvatada, ka sulle mitte, lugupeetud anonüümne.

Anonüümne ütles ...

Tahaks teada, kelle huvides on eesti noorte degradeerimine, tähtsaks peetakse subkultuure, tüdrukud peavad olema kompleksivabad missikesed, edasi põllutöötajad ja paljunemisorganid, kui teisiti arvad, siis feminist ja algab näidispoomine.

Anonüümne ütles ...

Aamen su jutu peale Inno. Eesti on moraalselt alla käinud ja siin aitaks vaid kindel ja riiklikult paika pandud religioon. Islam murrab praegu Euroopat just viimase usuleiguse tõttu, oma usu puudumise tõttu.