pühapäev, 4. november 2018

Tõepoolest, misasju jagavad Eesti juhid Kasahstanis?


Kasahstan on üks Venemaa olulisemaid liitlasi. Kui vaadata Vene televisiooni, siis on kasahhid pidevalt Moskvas käimas ja Venemaa juhid vastavalt Astanas.  Kasahstani sidemed Venemaaga on kindlasti tihedamad kui Eesti sidemed USA-ga.

Nüüd kui Eesti on Venemaa suhtes kehtestanud kõige karmimad sanktsioonid ja võitleb tulihingeliselt nende sanktsioonide eest, siis mida on Eestil jagada Venemaa liitlase Kasahstaniga? Pealegi on tegemist täieliku diktatuurirežiimiga, mis on sada korda hullem kui Venemaa. Eesti pidi ajama ju väärtustest tulenevat poliitikat, või mis?! Või on nii, et kui on vähe kaugem maa, siis ei mängi väärtused enam rolli?

Igal juhul väga kentsakas lugu. Käib mingi pimesikumäng. Ilmselt on ka Eesti hakanud järgima teisi Euroopa Liidu riike, kes teevad juba pikemat aega tsirkust, et ajavad Venemaaga asju läbi kolmandate riikide, kuna otse justkui ei kõlba. Antud juhul siis diilitab Eesti läbi Kasahhi Venemaaga. Rahvale aga aetakse kodus puru silma, et Venemaa on halb. Nii nagu 1939. aastal, mil Eesti juhtkond Staliniga sobinguid tegi, aga rahva eest kõike varjati. Rahvalt korjati 1939. aastal lausa relvad ära, et rahvas kodumaad kaitsta ei saaks. Ilmselt kordub nüüd sama. Eesti suurim julgeolekurisk on lollid poliitikud ja nendest puudust kahjuks pole.

Taevale tänu, et on olemas Euroopa Liit, mistõttu Eesti juhid enam riiki niisama lihtsalt maha mängida ei saa.

4 kommentaari:

Borat ütles ...

Ressursirikka Kasahstaniga kasulik äri ajada.
Venemaa on naabrite suhtes halva käiumisega agressor, pilusilmadest kitsekasvatajate kohta seda öelda ei saa.

Inno ütles ...

Mida naiivset juttu: Kasahstan on Euraasia Liidu liige, Venemaaga samas paadis koos Valgevenega. Ainult idioot ei saa sellest aru, et Venemaa ja Kasahstan on üks ja seesama. Ilma Kasahhita ei saaks Putin oma agressiooni läbi viia kusagil.

Inno ütles ...

Euraasia Liit loodi 2015, pärast Krimmi okupeerimist.

Inno ütles ...

Aga ma saan aru, et EL tahab hakata Venemaaga vaikselt suhteid klaarima ja Ratast kasutatakse ära, kuna tal venelastega vanast ajast hea läbisaamine.