reede, 14. detsember 2007

Üks Ülle Madiset puudutav küsimus ja minu vastus


Ülle Madise, kujutis Juridica kodukalt.

Saabus selline tagasiside:

Tervitus. Komment ei ole küll selle postituse kohta, aga ma ei viitsinud isikustatud kujul ka pöörduda ja e-kirja saata.

Ma täna suht esimest korda sattusin siia ja lugesin neid sissekandeid.

Ehk on see ka kuskil kirjas, ehk aga veel mitte. Selline nimi nagu Ülle Madise ütleb midagi? Reform ja kesk tahavad teda uueks õiguskantsleriks. Tema orcuti kontot vaadates, eriti aga tema scrappe tema sõbranna fideelia saidil vaadates tundub, et tegu on ka servast sellise kunstiinimesega. Mis aga huvi võiks pakkuda, on tema scrap fideelia 18.novembrist:

Ülle:
Lugesin Delfist Irja Tähismaa artiklit. See, kas kõigega sisuliselt nõustuda või mitte, on eraldi jutt, aga nautisin esitust! Mingitpidi tõestas see sõnavabaduse jätkuvat kehtivust ja seda, et keegi veel söandab seda vabadust kasutada. Karjääri kalkuleerijale või muidu nahahoidjale oleks korralike kodanlaste meelepaha kindlaks piduriks. Kartsin juba, et varsti oleme kui hundikari, kõik uluvad kooris, intelligentset vabamõtlemist enam ei näe.

Üks tundmatuks jääda sooviv kodanik.


Minu vastus:

vaatasin ka Fideelia-Signe Rootsi (Tartu kusntnik) scrap-booki ja seal olid sellised Ülle sõnad:
Lugesin Delfist Irja Tähismaa artiklit. See, kas kõigega sisuliselt nõustuda või mitte, on eraldi jutt, aga nautisin esitust! Mingitpidi tõestas see sõnavabaduse jätkuvat kehtivust ja seda, et keegi veel söandab seda vabadust kasutada. Karjääri kalkuleerijale või muidu nahahoidjale oleks korralike kodanlaste meelepaha kindlaks piduriks. Kartsin juba, et varsti oleme kui hundikari, kõik uluvad kooris, intelligentset vabamõtlemist enam ei näe. Aga siiski, tore!

Mis on kahtlemata meeldiv kompliment Irjale.

Minu arust on Ülle Madise tark ja arukas naine, vähemalt jäi selline mulje ühelt riigiametnike koolituselt, kuhu ma olin end rahandusministeeriumi ametnikuna justkui kirja pannud, aga pärast tuli välja, et kuupäevaga eksinud. Mis oli tähelepanuväärne, tema koolitused olid väga populaarsed. Ja ta tõesti rääkis hästi.

Aga seda ma hinnata ei oska, kas ta sobib õiguskantsleri kohale paremini kui Allar Jõks. Aga ma kardan, et ta seda kohta ei saa, sest Madise pole trügija tüüp, seevastu Jõks näib oma kohast kümne küünega kinni hoidvat.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tädi Urvega seotud küsimus?http://www.epl.ee/?arvamus=411653
Inno tunneb inimest lähemalt.Miks ta sellist jura kirjutab? Kas ta ise usub, mida kirjutab?Kas äris enam tööd ei jätkunud?