kolmapäev, 25. detsember 2013

Paulig toodab Eesti turule ikkagi rämpsu

Pauligi Soome turule toodetud kohv.

Soome kohvifirma Paulig on paarikümne Eestis tegutsetud aasta jooksul rääkinud juttu, et Eesti ja teiste Balti riikide turule tehakse eri kohvi, kuna siin on veel teine maitse. Umbes nii, et Eestis maitseb vesi teistmoodi kui Soomes, mistõttu on vaja siia teha teistmoodi kohvi. Ja tarbija on seda uskunud, kuigi see jutt on pehmelt öeldes BS. Eestis müüdaval Pauligi kohvil on jälk maitse, proovi millist vett tahad.

Nüüd on Paulig toonud esimest korda Eesti turule Soomes ja Soome turule toodetud kohvi (Presidentti Gold Label). Hind on veidi kõrgem, aga maitse, no sel on ikka õige kohvi maitse. Kusjuures isegi Eesti veega on sel kohvil suurepärane maitse!

Mis sellest järeldada?! Ainult seda, et Paulig on seni Eesti turule tootnud sõna otseses mõttes rämpsu. Sel on odava kohvioa maitse. Veega pole siin mingit pistmist. Kui Paulig nüüd Eesti turule normaalse kohvi toob, on seda võimalik isegi tarbima hakata.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jep, Eesti vesi teeb hulluks, jep jep...

Anonüümne ütles ...

Naljamees, Inno, sedasama Gold Labelit on aastaid Eestis müüdud (Võru Säästumarketis ehk tõesti mitte). Kas see silmi-avav pakike toodi teile jõuluks Helsingi tasuta toidu jagamise punktist, nagu mingid riisigaletid või mis iganes, mida siin kunagi kiitsite - et Eestis pidid teised kole kallid olema, aga sealt saab puhta muidu.

Anonüümne ütles ...

Mitte üksnes Paulig vaid ka muud kohvitootjad on Eesti turule saasta
tarninud.
On olnud võimalus võrrelda Rootsist ostetud Gevaliat ,loefberg Lilat, Luxust jt siin müüdavatega, vahe on isegi mittegurmaanile selgelt tajutav.

Anonüümne ütles ...

Tõesti.
Ma ei ole kunagi uskunud, et soomlased niivõrd sita maitsega inimesed on, et nad seda "Pauligit" joovad. Noh, sest siin müüdav "Paulig" on täiesti rämps. Loogiliselt järeldades olen ma alati arvanud, et meil pakendatav "Paulig" pole see mis soomes müügil on.
Millegipärast on "Löfberg Lila" parem.

Anonüümne ütles ...

Arumaisaa, miks siin üles astuvad gurmaanid "sita maitsega" Soome tooteid ostavad (rahapuudus?)- kohvimarkide valik Eesti poodides ei piirdu ju Pauligiga. Mina näiteks joon ammu sakslaste Dallmayi, on jah kallim, aga see-eest eest ei aja ka Inno@Co moodi vinguma. Soovitan teilgi rõhuda kvaliteedile, mitte kvantiteedile, mitte mööda kollaseid silte tormata.

Inno ütles ...

See Dallmayi (või mis ta on) on samuti üks paras rämps, mida millegipärast hirmkalli hinnaga müüakse. Küllap on Eestis võimalik rämpsu müüa, sest inimesed on harjunud sita maitsega, ei tea mis on hea ja võrreldes veneaegse Lätis toodetud lahustuva kohvijoogiga tundub kõik maru hea.

Käige ära Itaalias, Hispaanias või Portugalis, jooge seal paar kohvi, tulge tagasi ja veendute selles ise.

Anonüümne ütles ...

Tegin enne kogemata näpuvea - mainisin Dallmayi, kuigi õige on lõpus r-ga ehk siis -mayri). Inno, kes iga ala raudse asjatundjana kindlalt teab, et tegu on "paraja rämpsuga", kirjutas nimetuse minu järel ka kenasti-valesti - ju siis pole nimetet kaubaartiklit riiulilgi näinud... Aga see-eest on käinud Pordogaalias, Itaalias ja jummal teab mis võõral maal veel, kuhu ühegi teise eestlase jalg eales pole astunud.
Kas tõesti lähevad täide kaunid unistused, et Kohvik oma vanal heal moel ehk Inna-ja-Irjo-õpetavad-kuidas-asjad-käivad-ja-kuidas-tuleb-elada taas ellu ärkab?