laupäev, 14. november 2009

Advokatuuri juhatuse otsus Mare Lusti asjas


Vandeadvokaat Mare Lust tööhoos.

Kirjasaatjatelt, kes laiali üle maa ja naksid nagu taksid saabus advokatuuri juhatuse otsus Mare Lusti asja kohta:

Juhatus otsustas:

4. R.V. kaebus vandeadvokaadi Y tegevuse peale

24.09.2009. a esitas R.V. kaebuse vandeadvokaat Y tegevuse peale. Kaebuse kohaselt on advokaat Y vastaspoole esindaja. Kaebaja selgitab, et 16.09.2009. a kell 10.00 toimuvale istungile 10 minutit enne algust kohtusaali sisenedes viibis saalis ainsana advokaat Y. Advokaat hakkas kaebajat nähes koheselt kasutama kaebaja ja tema pereliikmete suunas solvavaid ja ebatsensuurseid väljendeid. Kaebaja võttis seejärel välja kaamera, et salvestada advokaadi tegevus, millele järgnes advokaadi poolne füüsiline rünnak. Advokaat lõi kaebajat rusikatega ja haaras kaebaja kõrist, et temalt kaamera ära võtta. Hetk hiljem ründas advokaat kaebajat koridoris, lüües kaebajat vastu selga. Kaebaja leiab, et selline advokaadi käitumine on vastuolus advokaadi kutse-eetikaga.

13.10.2009. a esitas vandeadvokaat Y oma kirjalikud seisukohad kaebuses toodud asjaolude kohta. Advokaat on vastaspoole esindaja lapse vaidluses. Kaebaja mõisteti Tallinna Linnakohtu 20.12.2005. a otsusega süüdi KarS § 120 ja 121 järgi ning ühtlasi allutati kaebaja käitumiskontrollile ning selle ajal keelati tal suhelda advokaadi kliendiga, kliendi perega, seal hulgas kaebaja lapsega. Vaatamata lähenemiskeelule jätkas kaebaja jälitamist ja ebasündsate kirjade saatmist kliendile ja tema abikaasale. 2009. aastal kohaldati kaebajale uuesti lähenemiskeeld advokaadi kliendi ja tema abikaasa suhtes ning ühtlasi alustati kriminaalmenetlust lähenemiskeelu rikkumise kohta. Kogu menetluse vältel on kaebaja advokaati jälitanud lootes, et lapse ema on nõus loobuma võlgnevuse väljamõistmisest kaebaja kasuks. 16.09.2009. a toimus kohtuistung, kus arutati kaebaja hagi advokaadi kliendi vastu elatise vähendamiseks. Advokaat saabus istungile 9.50, umbes kell 10 saabus kohtusse kaebaja, kes hakkas koheselt filmima. Teades, et kaebaja on ennegi advokaadi klienti ahistanud, siis helistas advokaat kliendile, kes teatas, et on kohtuhoones, kuid kaebaja jälitab teda ja ta kardab saali siseneda. Eelnevalt oli kaebaja ka advokaati pildistanud, kuigi advokaat palus seda mitte teha. Kliendi sisenedes saali sai kaebaja tegevus hoogu juurde. Advokaat väljus saalist, et paluda abi lapse esindajalt, kellel puudus võimalus advokaadi palvele koheselt reageerida. Ründajaks oli kaebaja. Teistkordselt pöördus advokaat lapse esindaja poole, kui kaebaja rünne advokaadi vastu oli toimunud. Kohtuniku saabudes palus advokaat abi, et kaebajal keelataks ära pildistamine ning ühtlasi palus advokaat turvamehe väljakutsumist. Peale kohtuistungit hakkas kaebaja advokaadi ähvardama.

Juhatus, olles asja arutanud, leidis, et asi vajab täiendavat uurimist ja asjaolude selgitamist. Juhatuse hinnangul esinevad advokaadi tegevuses distsiplinaarsüüteo tunnused.


Juhatus

O T S U S T A S:

Teha aukohtule ettepanek aukohtumenetluse algatamiseks vandeadvokaadi tegevuse suhtes.

Eesti Õigussüsteem toimib veel põhimõttel: "Eks mine ja kaeba!"

Kui Eesti Advokatuur Mare Lustilt ka nüüd litsentsi ära ei võta, ma mõtlen pärast seda, kui kõigil inimestel, kes soovivad, on võimalik videolindilt vaadata, kuidas ta tuli kohtusaalis (ses kõige pühamas õiguse templis) kätega kallale vastaspoolele ja ütles talle: "Ma annan sulle, raisk, niimoodi, et sa sured ära!", siis mina, ses süsteemis töötanud inimesena võin küll käe südamele panna ja öelda, et Eesti õigussüsteem toimib põhimõttel: "Eks mine ja kaeba!".

"Eks mine ja kaeba!" põhimõte tähendab seda, et esimeses astmes, s.o eeluurimise ajal ning maakohtutes on menetlejal õigus teha mida iganes, võtta inimesi ühegi põhjenduseta vahi alla, anda ebaseaduslikke läbiotsimislubasid, teha otsuseid johtuvalt sellest, millise jalaga voodist välja astusid või kuidas Jumal juhatab. See jutt käib eriti teie kohta, kohtunikud, nii et vaadake siia. Kui olin veel abiprokurör, siis nägin, kuidas te kohtusaalis lihtsate inimeste peale röökisite, nõnda, et nende seljad üha enam kössi vajusid. Teie rinnad paisusid uhkustundest: Mina olen kohtunik, mina võin! Kui tahan, siis võin teid kõiki jalgade alla tallata!

Te nautisite oma võimu ja kuna mitte keegi pole teid korrale kutsunud, teile niiütelda seaduseraamatuga lagipähe löönud, siis te olete seda üha enam tegema hakanud. Teid kaitsevad vanad lojaalsused, mis pärit juba nõukaajast, mil õigussüsteemi ilmbus väga palju selliseid tegelasi, keda üks demokraatlik riik sinna ilmaski ei laseks. Ja te toetute neile vanadele lojaalsustele nagu karkudele. Peaaegu igaühel neist nõuakajast pärit kohtunikul ja advokaadil on hingel patte, millega kolleegid saavad teda pitsitada ja endale soodsaid otsuseid välja kaubelda. Ja neid nõukaaegseid kohtunikke ja advokaate, kes üksteist karguna kasutavad, on palju, oi kui palju. Terve Kentmanni ja Liivalaia kohtumaja on neid täis. Ja nad ei lahku niipea. Leo Kunmanilgi on pensionini mitu aastat, samuti Epp Haabsaarel, Eha Popoval, Helve Särgaval, Eda Murakul ja paljudel teistel.

Me ei saa neist ka kuidagi muudmoodi lahti, sest kohtunik määratakse ametisse eluaegselt. Kui nad just kuritegu toime ei pane, peame nende "karguterrorit" veel kümme aastat kannatama.

Meie kargu najal ukerdaval õigussüsteemil on ka loosung, mida ta armastab oma irvitava ja hambutu suuga alatasa korrata ja nimelt: "Aga sa võid ju kaevata! Meil on kolmeastmeline kohtusüsteem, sa mine kaeba!". Mine kaeba, ütles Mare Lust vastaspoolele, kui talle kallale läks. Mine kaeba, mõtles ilmselt ka Leo Kunman, kui Saul-Grossi vahistamise põhjendamata jättis. "Mine kaeba" on kohtunike mantra ja eneseõigustus, lause, mida nad ilmselt ka viimsel kohtupäeval jumala ees korrutavad. Et tegin ebaseadusliku otsuse jah ning olin sellest teadlik kah, aga tal oli ju õigus kaevata.

Nagu see vabandaks kõik.

 Jah! Meil on tõepoolest õigus kaevata. Kaebamisõigust ei saa meilt keegi ära võtta. Isegi nõidadel, kes keskajal inkvisitsioonikohtu otsusel tuleriidal ära põletati, oli õigus kaevata. Kas jumalale või saatanale. Ja niisamuti on sul õigus kaevata, kui keegi su maha laseb. Teises ilmas küll, aga kaebamisõigust ei saa sult keegi ära võtta. Kel suu on, see saab kaevata nii palju kui kulub. 

Õigus kaevata ei ole niisiis mitte üks õigusriigi tunnuseid, õigus, mis teeb ühest riigist õigusriigi, sest ka Stalini ajal oli inimestel ÕIGUS KAEVATA, igas totalitaarses süsteemis on KAEBAMISÕIGUS täiesti olemas. Õigusriigist teeb õigusriigi see, kuivõrd õiguspärased on selle riigi esimese astme kohtu otsused. Ja kuivõrd õiguspärane on ses riigis eeluurimine. 

Jajaa, sõbrad, õigusriik on riik, kus juba jõustruktuuride esimene aste kohtleb inimest õiguspäraselt ja õiglaselt, võrdselt ja objektiivselt, järgides kõiki seaduses sätestatud nõudeid. Õigusriik on riik, mille jõustruktuurid ei võtagi enda rüppe selliseid inimesi, kes ei suuda, ei oska ega taha inimesi õiguspäraselt ja õiglaselt kohelda, ning mis viskab enda rüpest välja igaühe, kes käitub ebaõiguspäraselt ja ebaõiglaselt ning teeb seda tahtlikult. Ja õigusriik on riik, mis valvab ise selle üle, et see nii oleks, mitte ei oota, mil ajakirjandus, ühiskonna valvekoer, haukuma hakkab. Õigusriigil on olemas õiguskantsler (meil Indrek Teder), justiitsminister (Rein Lang), Riigikohtu esimees (Märt Rask), riigi peaprokurör (Norman Aas) ja Advokatuuri esimees (Aivar Pilv), kes ei ole ametisse seatud mitte selleks jaoks, et oma toole soojendada, vaid et nad tarvidusel püsti tõuseksid ja häält teeksid, kui asjad ei ole nii nagu seadus ette näeb ja ühiskonna õiglustunnet on riivatud.

Nüüd on Advokatuuril võimalik püsti tõusta ja häält teha. Anda oma hinnang enda rüppe kuuluva advokaadi käitumisele, kes eksis rängalt advokaadieetika ja mitte ainult eetika, vaid ka seaduse vastu. Kohtusaal ei ole siiski kaklusklubi ning igaüks, kes tükib seal rusikatega vehkima, tuleb võtta vastutusele.

Mare Lusti küsimus on niisiis Eesti õigussüsteemi proovikivi. Olgu, me tuleme nõukaajast ja me ei saa kõiki kargu najal käivaid kohtunikke ja advokaate õigussüsteemist välja visata, sest neil on õigustatud ootus kõrgele vanaduspensionile, mida ei saa nii lihtsalt ära võtta, aga me saame kujundada selge seisukoha, mida teha, kui keegi käitub nagu Mare Lust - äärmise jultumusega, sülitades õigusele tema enda templis laraki näkku.

Üks vastus küsimusele, kas soovime olla õigusriik või "Mine kaeba!"-riik, saabub 10. detsembril ja selle annab Eesti Advokatuur. Inno ja Irja kohvik hoiab asjade käigul erilise hoolega silma peal.

Kohviku teema taas suures ajakirjanduses


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Kohvikus oli sellest juttu poolteist kuud tagasi. Et Mare Lust tuli vastaspoolele kohtusaalis kallale. Ja ähvardas maha lüüa.

Mis on huvitav, et selline ähvardaja lööb laia lehte kohtusaalides, juba aastaid, ja midagi ei juhtu.

Juhan Saul Grossi toetuseks fond

Kohvikule saabus selline ettepanek:

Ei tea tõest, kas JSG,l on parim õigusabi tagatud?'
Siin kohal tekitaksin väikse ettepaneku--Avage toetusfond.
Pole küll rikas inimene, aga põhimõtteliselt paneks käe alla küll.
Ja siis palgake mingi tippadvokaat---soovitavalt kas Venemaalt või Euroopa Liidust.
Kui raha lõppeb, teeme uue korjanduse.
Võib-olla see on veidi idealistlik lähenemine, aga ega muidu ÕIGLUST ei saa maksma panna..Õigus on siin juba midagi muud...
Lihtne arvestus---paneme igaüks mingid paar sotti, kasvõi poolesaja annetaja poolt koguneks alustuseks midagi...hiljem organiseerite uue kampaania?=
Ainult asja peate ise käima vedama...andke arvenumber ja kannan isegi 200---MASU värk...aga kui me kõik paneme veidi, saame ka tippadvokaadid vast taha...

Sest ausalt öeldes on palju inimesi praeguses kohtusüsteemis kergelt üteldes veidi pettunud----tõestame neile vastupidist---
Te olete hakkjad tüübid---palun organiseerige siis midagi
P,S. Ise Jsg.-d ei tunne küll, aga see oleks hea võimalus RAHVAS vs, Justiitsmaffia vastu protesteerida?Laske asi käima`=?
Seda enam, et proua Irja jagab asja rohkem, kui tavalugeja kirjutaja siin saidil...

Inno kommentaar:
ma arvan, et asjal on jumet. Kui Juhanit esmaspäeva õhtuks ei vabastata, siis avame fondi.

Üks asjalik kommentaar pereasjade käsitlemise kohta kohtus

Mis oli postitatud Mare Lusti käitumist puudutava sissekande juurde Postimehe veebis:

erapooletu.
14.11.2009 00:09
/Advokatuur sai Lusti kohta kaebuse isikult, kes väitis, et elatusraha nõude arutelul vastaspoolt esindanud Mare Lust muutus kohtuistungil vägivaldseks ning kasutas ähvardavaid väljendeid./
Lastega perede lahutuse puhul on TARVIS KAITSTA EELKÕIGE LASTE HUVE. Kel vähegi mõistust on, see saab aru, et laste huvi on suhelda oma mõlema vanemaga. Advokaadi roll on aga seista üksnes ühe vanema õiguste eest, st., et selline tegevus on otseselt suunatud vanemate omavahelise vaenu õhutamisele, mis on aga karjuvas vastuolus laste huvidega. Seepärast tundub mulle uskumatu, et Eesti riik, Eesti kohus, Eesti Lastekaitseliit lasevad sellisel olukorral jätkuda. Kodanik Riik- kas taoline tegevus pole mitte Põhiseaduse vastane? 


Inno kommentaar:
Minu meelest väga õige tähelepanek! Ma olen ise ka selle peale mõelnud, et kust tuleb, et kaks inimest, kes varem said oma asjad ikka aetud, enam seda ei saa, kui asjasse sekkuvad kohus ja advokaadid. Ja miks advokaadid on huvitatud inimeste tülliajamisest? Sest nad teenivad selle pealt! See Mare Lust on tüüpiline näide. Kes on loonud lausa süsteemi: isa isoleeritakse ära, ja siis hakatakse pigistama, käiku lähevad kõiksugu lähenemiskeelud kuni isalt vanema õiguste äravõtmiseni välja. Mida rohkem nö verd ja pisaraid, seda rohkem tuleb raha. Mind paneb ainult hämmastama, et kohus ja lastekaitsjad seda passiivselt pealt vaatavad. Sest peamised kannatajad on lapsed, kes ei näe tihtilugu ei oma ema ega isa. See on hirmus, mis toimub, kuidas lastega manipuleeritakse.

Ma tunnistan, et tegin samuti vea, et oma lahutuse ja lastega suhtlemise asjas üldse kohtu poole pöördusin. Ma uskusin Eesti Vabariigi kohtusüsteemi. Mina eeldasin ja lootsin, nö heauskselt, et kohtus saan oma huve kaitsta nii õiguse kui õigluse printsiipidest lähtuvalt. Ent tegelikkuses ei saanud ma midagi, küll aga avanes minu ees küllalt võigas maailm, millest mul enne aimugi polnud. Kulutasin ära suure summa raha, ma arvan, et suurusjärgus 100 000 krooni, lisaks väga palju aega, mis oleks võinud minna kasvõi mu enda ja laste suhtlemise hüvanguks. Nüüd on raha kulutatud ja lapsi ma ikka ei näe ning eksnaisega suhted endiselt sassis.

Lisaks sain ma teada, et kohtus sõlmitud suulised kokkulepped ei pea. Lihtsalt kohtunik keeldub neid hiljem tunnistamast, öeldes vaid: Sellel läheb halvasti, kes kokkuleppeid rikub.

Siin samalt kommentaatorilt veel teine kommentaar (samuti asjalik):
to tr
14.11.2009 11:47
/ma leian küll, et selle filmikese oleks võinud küll kaebusele lisada, kuid mitte eelnevalt üles riputada ning reklaamida seda igal võimalusel. kaudselt (või hoopis otseselt?) mõjutab see lapse elu. milline mõistlik ja hooliv isa seda teeb?/
Taolise väljaütlemise taga on kas ääretult loll inimene või ääretult alatu inimene. Miks mul on täielik õigus end niiviisi väljendada???
Lastega perede lahutuse puhul toimib Eesti kohus ALATI üht moodi- lapsed ema kasvatada ja isalt elatis ning kohtukulud, st. et mingist ausast, õiglasest ega erapooletust kohtust pole võimalikki rääkida. Kui kommentaari kirjutaja seda ei tea, siis tal pole Eesti elust aimugi ja ta ongi ääretult loll inimene. Paraku tema puhul ei paista olevat tegu teadmatusega, vaid eriti küünilise ja alatu soovitusega tõde varjata- filmi lisamine kaebusele ei paranda mitte midagi, sest.... Eesti kohus toimib ALATI üht moodi- lapsed emale ja isalt elatis ning kohtukulud... Küsimus. Kas keegi suudab taolistest kohtuotsustest lugeda välja laste huve? Mina ei suuda ja seepärast minu soovitus lastest hoolivatele isadele- tooge kohtuasju niipalju avalikkuse ette kui vähegi võimalik( filmige, tehke väljavõtteid kohtutoimikust, tirige päevavalgele neid nn. lustlikke advokaate ja ülbeid-erapoolikuid kohtunikke). Selle pealesunnitud, nõukogudeliku lahutuse jätkumise taga pole midagi muud kui advokaatide rahaahnus ja kohtunike hirm töökaotuse ees. Lastest hoolimise sildi all püütakse kogu see äraspidine kohtulik lahutusprotsess kiivalt varjata kohtu müüride taha ja seepärast ka antud advokaadi taoline otseõelda põrgulik käitumine. Suur raha teebki inimestest raiped, kelledele pole mitte midagi enam püha. Olen ammu öelnud, et lastega perede lahutus peab olema kohtust välja viidud, sest ainult niiviisi saab üleüldse kaitsta laste huve. Miks seda senini tehtud pole? Vaata algusest ja ongi ring täis. See alatu ring tuleb maha lõhkuda ja lastest väga hooliv isa püüabki seda teha(antud video aitab sellele kindlasti kaasa).

Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka erapooletu.(00:09).

Tubli, Aivar!

 
Väljavõte Õhtulehe veebist.

Aivar Pohlak tundub aus ja otsekohene mees. Ja ütleb ka, kui vaja. Eks teda on seetõttu kirutud, aga ega asjad ka enne ei muutu, kui välja ei ütle.

Pohlaku-suguseid mehi oleks igasse volikokku vaja. Muidu asjad Eestis liikuma ei hakka. Minu enda tähelepanekud näitavad, et kohalikes omavalitsustes, eriti väiksemates on täielik stagna. Mingi väike seltskond on võimul, juba aastaid, võtab vastu otsuseid, avalikkust informeerimata, ja kui mõni kodanik lärmi tõstab, siis öeldakse, et koli mujale, kui ei meeldi.

Killukesi Tartu maffia argipäevast: reformierakondlane kutsus mehe külla ja lasi surnuks peksta


Väljavõte Postimehe veebist.

Alles see oli, kui tulid päevavalgele Tartu "omaniku" Neinar Seli capo, Tartu endise politseiprefekti Aivar Otsalti jõhkrad teod. Nüüd tilgub neile vaikselt lisa.

Täpselt aasta tagasi, möödunud aasta 15. novembril kutsus Tartu külje alla Vahile omale külla ühe interneti-tuttava Elina Vainov, kes on Reformierakonna liige:


Külla kutsutud mees peksti surnuks.

Nagu kirjutab Postimees, tuginedes Lõuna ringkonnaprokuratuuris koostatud süüdistusele, kogunes seltskond mullu novembris Andres Rannamehe (27) elukohta Tartumaal Vahi külas.

Elina Vainov (22) tuli sinna juba 13. novembril, Margit Vilgo (22) ja Edgar Mengel (22) 14. novembril.

15. novembril kutsus Vainov sinna Viljandist lisaks msn-i kaudu tuttavaks saanud mehe. Alkoholi tarvitamise käigus tekkis 15. novembril kella 21 ajal tüli Mengeli ja viljandlase vahel, mis lõppes viimasele piinarikka surmaga.

Süüdistuse järgi tungis Rannamees ajavahemikus 2008. aasta 15. november kell 21 kuni 16. november kell 4.00 koos Mengeliga enda elukohas kallale eelmainitud meeskannatanule ja peksis korduvalt kannatanut rusikate ja jalgadega pea ja kehatüve piirkonda.

Samuti tõugati kannatanut korduvalt nii jõuliselt, et selle tagajärjel kannatanu kukkus vastu toas ja vannitoas olevaid esemeid.

Peksmisega ja jõulise tõukamisega tekitas Rannamees kannatanule eluohtliku tervisekahjustuse, mille tagajärjel kannatanu suri 16. novembri varahommikul sündmuskohal.

Samuti võttis Rannamees süüdistuse järgi ööl vastu 16. nov kannatanult seadusliku aluseta vabaduse, takistades viimast enda korterist lahkumast, keerates korteri välisukse lukku ja jättes reageerimata kannatanu korduvatele palvetele uks avada.

Mengelit süüdistatakse ajavahemikul 15. nov kella 21st kuni 16. nov kella 4ni tahtliku tapmise eesmärgil Rannamehe elukohas koos Rannamehega kannatanule kallale tungimises ja kannatanu korduvas peksmises rusikatega pea ja kehatüve piirkonda. Peksmise tagajärjel kannatanu suri.

Vainovit ja Vilgot süüdistatakse selles, et nad olid näinud pealt Rannamehe ja Mengeli poolt toimepandud tapmist ning aitasid koristada kuriteo toimepanemise jälgi ja varjasid kannatanul esinevate vigastuste tekkemehhanismide tegelikke asjaolusid.

Samuti süüdistati neid toimepandud kuriteost teatamata jätmises, kuid see süüdistus ei leidnud kohtus tõendamist, kuna naissüüdistatavad kutsusid siiski kannatanule kiirabi.

Tartu maakohus tunnistas reedel Andres Rannamehe süüdi tapmises ja vabaduse võtmises seadusliku aluseta ning teda karistati 12-aastase vangistusega. Karistusaja algust arvestatakse 24. novembrist 2008, mil Rannamees asus eelvangistust kandma.

Edgar Mengel tunnistati süüdi tapmises ning teda karistati 10-aastase vangistusega. Koos talle varem mõistetud ärakandmata karistusega peab ta kandma 10 aastat ja 3 kuud vangistust. Mengeli karistusaja algust arvestatakse 25. novembrist, mil ta asus eelvangistust kandma.

Elina Vainov ja Margit Vilgo tunnistati süüdi kuriteo varjamises, Vainov ka kelmuses. Mõlemad naisterhvad mõisteti aga õigeks neile esitatud kuriteost mitteteatamise süüdistuses süü tõendamatuse tõttu.

Lisaks süüdistatakse Vainovit eelmise aasta detsembris Tallinnas ühes kosmeetikasalongis iluteenuste kasutamise eest tasumata jätmises.

Menetluskuludena peab Rannamees tasuma 39 384 krooni, Mengel 41 051 krooni, Vainov 8441 krooni ja Vilgo 24 476 krooni.

Esitatud tsiviilhagide katteks peab Rannamees kannatanu kasuks tasuma veel 4391 krooni ning Rannamees ja Mengel solidaarselt kannatanute kasuks kokku 55 386 krooni.

Kohtuotsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised kohtule teatada seitsme päeva jooksul alates laupäevast. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud otsuse 7. detsembriks. Süüdistatavad end eelistungitel süüdi ei tunnistanud.

Rannamees, Vainov ja Vilgo on varem kriminaalkorras karistamata, Mengel on aga eelnevalt ühel korral kriminaalkorras karistatud.

Inno kommentaar:
kas pole huvitav, et tapmises kaasosaline saab tingimisi karistuse, aga see, kes saadab sms-i või helistab selleks, et last näha, saadetakse mitmeks kuuks türmi. Irja on juba varem öelnud, et Eestis kehtib valikuline kohtumõistmine, nö näo järgi.

Advokatuuri aukohus võttiski Lusti asja menetlusse, otsus tuleb 10. detsembril


Väljavõte Postimehe veebist.

Vau!, nagu ütleks Arteri-Ingrid. Vau!, nagu ütleks Arteri-Priit. Tule jumal appi!, nagu ütleks Stenbocki-Andrus. Pole paha!, nagu ütleks Luua-Villu.

Paistab, et 13 ja reede pole just Mare Lusti õnnepäev. Nagu kirjutab Postimees, vahendades BNSi, võttis advokatuuri aukohus Lust'i juhtumi menetlusse. Kus siis Lust ähvardas vastaspoolt kohtus, tuli kallale ja ütles: "Tead raibe, ma annan sulle niimoodi, et sa sured!"

Kohvikus on sel teemal olnud ka pikemalt juttu. Mare Lust ise ei soovinud teemat kommenteerida. Siin mõned pildid asja kohta ja video:
 
 


Video vaatamiseks klikka pildil või järgneval lingil: http://www.youtube.com/watch?v=d3V88QniubA.

reede, 13. november 2009

Seagripp on hoopis põllumeeste vandenõu?



Viimasel ajal on olnud juttu, et seagripp on vandenõu. Sellega on seostatud arste, farmaatsiafirmasid, teadlasi, poliitikuid ja keda kõike veel.

Aga tegelikkuses võivad selle taga hoopis ... põllumehed. Sest kui arvestada, et viimasel ajal on hüppeliselt kasvanud küüslaugu ja sibula hind, ja sellest teenitakse megakasumeid, siis pole raske arvata, kes tahavad selle haiguse läbi rikastuda.

Äripäev kirjutas taas huvitava teema igavaks


Väljavõte Äripäeva veebist.

Kui Ekspress torkab silma selle poolest, et oskab ka igava teema kirjutada huvitavaks, ehk nö sitast saia teha, ajakirjanduslikult, siis Äripäev torkab silma vastupidise asjaga: ka kõige põnevam teema osatakse kirjutada nii ebahuvitavaks ja segaseks, et mitte millestki ei saa lõpuks aru.

Ja viimasel ajal on see trend lausa süvenev. Millest on kahju, sest on näha, et Äripäeva ajakirjanikel on käes hea info, ja nad on veel roppu moodi tööd teinud, aga tulemus on selline, et kõik kehitavad õlgu. Ja pole siis ime, nagu Aivar Hundimägi ahastas ühes oma blogi-sissekandes, et kõik teised ignoreerivad Äripäeva. Just sellepärast ignoreerivadki, et keegi ei saa aru, mis värk on. Majandusteemad on niigi keerulised, ja kui nad veel keerulisemaks kirjutada, siis siga ka ei näksi enam.

Äripäev kirjutas väga segaseks Reformi liikmete rahastamis-asja, ja nüüd, tänases lehes on kirjutatud veel segasemaks ärimees Toomas Tooli aktsiaostu lugu. Kus, nagu võib aru saada, ostis Tool enda firmade kaudu, ja omades SEB pangast siseinfot Arco Vara aktsiaid vahetult enne oluliste börsiteadete saabumist. Teenides niimoodi vahelt miljoneid kroone.

Ma lugesin täna, tunnistan ausalt, kõik Äripäeva vastava teema lood läbi ja kogu aeg oli selline tunne, et kuskil peab olema veel see põhilugu, mis siis lahti seletab, mis värk oli. Ent lappasin lehte mitu korda nii- ja naapidi, ja seda lugu ei olnud. Kus oleks olnud juttu ASJAST. Äripäevas avaldatud lood käisid justkui kassid ümber palava pudru, aga asjast endast polnud juttu.

Mis asi on YHI, mis kohe artikli algul oli välja toodud? Ja mis on ARC? Kuidas need nimed on seotud Toomas Tooli aktsiaostu looga? Mitte midagi ei saanud aru.

Jälle selline artikkel, mis pani õlgu kehitama. Ja veel iidamast-aadamast, 2008. aastast. Mida rohkem ma neid lugusid lugesin, seda segasemaks kogu asi muutus.

Ajalehe eesmärk ei ole asja segaseks ajada, et seda peaks mitu korda üle lugema. Ajalehe eesmärk on info võimalikult kiiresti edasi anda. Et aega säästa ja inimene ei peaks ise hakkama kõike uurima. Äripäev aga pakub oma lugudes justkui ühte tükki puzzle-st, millele siis lugejad peavad hakkama ise lisa otsima. Õudne peavalu!

Ma ei usu, et Äripäevas pole ühtegi inimest, kes oskaks arusaadavalt kirjutada. Võtke see inimene ja laske tal vähemalt olulised lood ringi kirjutada.

Kohtunik Leo Kunmani võib oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus (entusiastliku juristi kommentaar)!


Leo  Kunman, väljavõte Ekspressi veebist.

Kuna ma siin Jussi vabastamisega tegelen, siis lugesin veelkord läbi Leo tehtud kohtuotsuse, kus ta märgib uljalt järgmist "Tõkend- elukohast lahkumise keeld asendada Juhan Saul-Gross'i suhtes tõkendiga vahistamine. Võtta Juhan Saul-Gross vahi alla kohtusalis".

Niimoodi. Aga loe sa seda otsust paremalt vasakule või vasakult paremale, ülevalt alla või alt üles, aga mitte kusagilt ei leia sa kohtuniku põhjendusi ehk motiive, millega ta põhjendab, miks Jussi elukohast lahkumise keeld oli tarvilik asendada vahiallavõtuga.

Ent Kriminaalmenetluse seadustiku vahi alla võtmist reguleerivad paragrahvid (§ 130-137) sätestavad sõnaselgelt, et kohtunik peab juhul, kui ta isiku vahistab, tegema määruse, kus ta märgib ära nii vahi alla võtmise aluse (milleks on siis kas oht, et isik võib hakata hoiduma menetlusest kõrvale või panna toime uusi kuritegusid, sätestatud §-ides 130 ja 429) ja põhjendused. Ei piisa niisiis sugugi pelgalt kohtuniku maagilisest käeviipest ega sõnadest "havi käsul, minu soovil" ning kinnimaja uks plaksatabki kohtualuse selja taga kinni. Tarvis on on põhjendada, miks kohtunik arvab, et inimene, s.o Juhan Saul-Gross võib a) jalga lasta või b) uut kurja korraldama hakata.

Leo jättis selle kõik tegemata ning sellega ilmnevad tema tegevuses Karistusseadustiku § 313 sätestatud teo tunnused, mis on vahi alla võtmine, vahi all pidamine, kinnipidamine või sundtoomine kohtumenetluse tagamise eesmärgil, kui selleks puudusid seaduses ettenähtud alused. Nimetatud paragrahvi järgi võiks Leo Kunmanit karistada kas rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Usun ja loodan, et Leo ei teinud sellist "näpukat" siiski meelega, vaid ettevaatamatult, ning seepärast võiks tema kui varem karistamata isiku suhtes piirduda rahatrahviga, näiteks tema ühe kuu palgaga. See oleks ehk piisav, et mõjutada teda enam mitte nii tegema. Ja teisi kohtunikke ka.

Sest olgu mis on, aga kohtunikud peavad aru saama, et nad hoiavad enda käes inimeste elusid, inimsaatusi. Nende pere- ja ärisuhteid, lootusi ja unistusi. Ja neid ei tohi purustada kergelt, vaid kaaludes, pikalt ja põhjalikult kaaludes. Seepärast ongi seaduses sätestatud, et vahi alla võtmine peab olema põhjendatud.

Ärgem unustagem, head kohtunikud, et õigluse jumalannal, kes seisab Liivalaia kohtumaja ees, pole kaalud käes mitte ilu, vaid asja pärast. Ka teil tasuks vahetevahel need kaalud pihku võtta, mitte ainult mõõgaga vehkida.

Vat nii.

Püha viha täis Juss ehk Juhan Saul-Gross kirjutab minu andmete kohaselt juba Kapole Leo Kunmani kohta kaebust. Ja eks tal on ka põhjust. Mõelge ise, mis te teeks, kui teid motiveerimata otsusega vahi alla võetakse. Lisan ka otsuse, et võiksite ise näha - mingeid motiive pole.

Siin kohtuotsus:

 

VAU! Peep Vain kolis uude büroohoonesse Rocca al Mare's



Veel häid uudiseid! Meie ajastu kangelane, super-isa ja super-mees, igapidi tipp ja tulevane Eesti president Peep Vain kolis oma büroo ära Tallinna Pärnu maantee kommivabriku kõrvalt, sisustuskaupluste keskelt, kus pealegi 500 m2 pind kitsaks jäi ja mõte ei lennanud enam nii nagu vaja. Nüüd on Vainu kontor vastavatud uhkes büroohoones eksklusiivses Rocca al Mare rajoonis, kus asub peamise magnetina eestlaste lemmik: Rocca al Mare kaubanduskeskus; kust avaneb eestlase lemmikvaade: merele; ja samas kõrval on kohe eestlase rahva-autode Audi ja Porsche poed. Kas annab leida veel patriootlikumat kohta ja teha veelgi patriootlikumat sammu kui seda tegi Vain?!

Ja nii me selle majanduse kasvule veamegi. EAS, kes leidis rahapaja, jagab raha, näiteks Vainule, läbi koolituste. Vain rendib või ostab selle raha eest uued uhked ruumid. Ja ruumide senine omanik saab raha, et ehitada veelgi uhkemad ruumid.

Tubli, Eesti! Jah! Jah! Me suudame! Meil pole mingit kriisi! Jah! Jah! Me oleme võitjad! Jah! Jah!

Vau! EAS leidis rahapaja ja sealt jagub ka Peep Vainule


Väljavõte Peep Vainu veebist.

Vau!, nagu ütleks Arteri-Ingrid. Vau!, nagu ütleks Arteri-Priit. Tule jumal appi!, nagu ütleks Stenbocki-Andrus. Pole paha!, nagu ütleks Luua-Villu.

Tundub, et EAS on leidnud rahapaja. Sest lisaks eurovisiooni kontserdile miljonite jagamisele laseb EAS füüri Peep Vainu koolituste tarbeks. Nagu võib välja lugeda Vainu kodukalt.

Põnev on see, et EAS jagab koolituse tarbeks 15 000 krooni ja Vainu koolitus koos majutusega maksab just 15 tonni. Milline kokkusattumus, eksole! Raha taotlemiseks kulub ainult 10 päeva.

Nii et ei vasta tõele see jutt, et raha on otsas. Raha on, nii et tapab. Tuleb ta vaid üles leida. Või nagu ütleks Stenbocki-Ansip selle peale: Ainult luuserid ei leia endale raha ega tööd! Te vaadake mind!

Tõepoolest, on Ansip tulnud kriisiga väga hästi toime. Ta on peaminister, ligi 100 000 kroonise kuupalgaga ja ainult kadedad võivad talle midagi ette heita. Mis te irisete, saage ise ka peaministriks! Ja siis tulge rääkima.

Vainul on super-koolitus ja kui kõik Eesti inimesed sealt läbi käivad, siis ongi Eesti 5 rikkama hulgas. Ja mis kriisist me siin üldse räägime?!

Meie Kati lahutas abielu!


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Alles see oli, kui oli kohvikus juttu Kati Murutar'ist kui ontlikust ja loomulikust naisterahvast. Kes ei kuluta aega kunstküünte, kunstripsmete, kunstrindade jms kunsti peale, vaid on loomulik oma eheduses. Ja seeläbi kütkestav (kujutis Trend24 veebist):


Ja nüüd, nagu kirjutab Õhtuleht, on Katike lahutanud end ära sellest võltsist ja valest mehest, kes muudkui võltse ja kunstlikke tipskineid taga ajas. Ja sellega end täiesti lolliks tegi. Tubli, Kati. Pea püsti! Ega mehed pole ilmast otsa lõppenud, küll sina ka selle oma ainsa ja õige leiad!

Selle vastiku Alo jüngrid muidugi kribavad nüüd kõiksugu halvustavaid komme meie Kati kohta, näiteks sellised, Õhtulehe veebist:

"palju sellel vähe väärastunud naisel lapsi on ... kõik erinevate laevadega, nagu rahvas teab rääkida"

"Ei tea siin midagi, kes neid lapsi trükkis! Kati oli siis nagu meremehe naine ja kaua sa ikka "ilma" jaksad olla!"

"Kui 22 abielu-aasta jooksul on su naist veel 500 meest proovinud ja läbi tõmmanud, siis ajab ikka hinge täis küll."

"500 võib tal elus kokku olla polte, kes teda põrutanud. Aga enne pulmi oli tal tublisti üle saja, kusjuures pärast pulmi pole kuulnud, et talle rivi tehti nagu Tartus enne pulmi Emajõe luhal kus ise osalesin"

"kas oled lugenud Kati raamatut "9 kuud" või misiganes see pealkiri on, tema rasedusest. ma lugesin - selline masendus ja kibestumus ja pettumus, juba siis mõtlesin, et miks ometi ta siis jätkuvalt abielus on"

"Kunagi Kati väitis, et lapsed on ainult tema projekt, Alole suurt sõnaõigus ei antud."

Üks põnev kokkuvõte olukorrast riigis (seoses tööpuudusega)

Saabus selline põnev kokkuvõte olukorrast riigis, seoses tööpuudusega, kommentaator taavi'lt:

kahjuks see arv pigem suureneb veel kui väheneb enne kevadet. Eestis on veel palju ettevõtteid, kus töötajad palgata puhkusel või osalise tööajaga (3 p. nädalas) ja kust kevadest saadik on oodatud, et olukord Rootsis ja Soomes paraneks. Soomes aga arvatakse, et majanduskeskkonna tervenemine võtab aega ca 2-3 aastat. Kõige hirmsam on aga see, et Vabariigi Valitsus on oodanud (vähemalt näiliselt) terve aasta otsa imet Skandinaavias. Tõesti ei taha mõelda, mis tuleval aastal saama hakkab, sest tulude baas on ju täiesti kokku kuivanud. Kas antakse majanduspets Laarile kerjakott kätte ning saadetakse IMF-i ja Maailmapanga ukse taha või mõeldakse midagi veel lollimat välja? Sel juhul tuleks valitsusele, aga ka naljamees Padarile Friedmani ja Lutsu preemiad anda.

Inno kommentaar:
järgmise aasta lõpuks on oodata 200 000 töötut. Ma algul ei uskunud seda, aga nüüd tundub see arv üha usutavam. Hoidkem siis kõvasti rihmadest kinni! Elu pakub teile tasuta bungee-hüpet (hääldub bendži).

Ansipi kaardivägi üha suureneb


Väljavõte Delfi veebist.

Tuhajuhanite valitsuse uued töövõidud: Eestis töötute arv 102 000 ja 11 000 neist ei loodagi enam tööd leida. Tublid!

Ma ei saa siin jätta meelde tuletamata pea-tuhajuhani sõnu, kui talle öeldi, et mees, vaata ette, rasked ajad on tulemas: Kui see on kriis, siis sellises kriisis ma elada tahangi!!!

Rääkimata tuhajuhanite valitsuse korraldatud Pronksiööst ajal, mil kriisi märgid olid juba õhus. Sest, ma kordan, Eesti kriis ei alanud globaalsest finantskriisist. See algas aasta aega varem. Globaalne kriis muutis Eesti kriisi katastroofiks.

See, mis Eestis praegu toimub on häving, kuhu kari juhmardeid on rahva juhtinud. Eks selle tegelikku tähendust ja ulatust, eriti eesti rahva jaoks mõistetakse alles aastate pärast, nagu see alati on. Ka NLiidu koledustest hakati rääkima siis, kui see kõik läbi oli. Kahjuks on see nii.

Aga pidagem vastu, sõbrad! Ükski põmmpea ei suuda valitseda igavesti. Mida kauem ta edasi pressib, seda suurem on tal tõenäosus lõpetada nagu Ceauşescu.

Ilvese küsimus


Väljavõte ERRi veebist.

Eesti poliitiline maastik on viimasel ajal muutunud väga huvitavaks. Tarandid ja Laar on omavahel head sõbrad. Laar on võtnud Andres Tarandi oma valitsusse ja Indrek Tarand toetas Laari Tallinna linnapea kohale.

Nüüd on huvitav see, et ühelt poolt on Laar toetanud kaljukindlalt Ilvest. Võib öelda, et tänu Laarile sai Ilvesest president. Samas aga pole Tarandid, kes on vaadetelt sotsid nagu ka Ilves, sellele vaatamata Ilvest toetanud.

Näiteks viimasel ajal surub Laar Ilvest Euroopa presidendi kohale, kasutades selleks oma tutvusi Euroopas. Samas on Ilves suht nõrk kandidaat ja ei lähe ilmselt läbi. Ent nüüd on huvitav, et Tarandid Ilvest ei toeta, näiteks Andres Tarand soosib hoopis Tony Blair'i.

Tarand märgib, et Ilvese esitamise tingis sisepoliitika. Ehk siis Ilvest on vaja toetada sisepoliitiliselt. Miks? Ka mina ei saa selle mõttest aru. Sest sisepoliitiliselt on Ilves veel nõrgem, nagu punane rätik kõigi oma skandaalide ja skandaalikestega.

Minu arust oleks mõistlik lasta Ilvesel oma aeg vaikselt ära istuda ja ta siis pensionile lasta. Milleks meest väntsutada?

Täiendav info Rakvere lahkuva linnapea ülisuure lahkumiskompensatsiooni kohta

Saabus selline põnev tagasiside:

/eraldati senisele linnapeale Andres Jaadlale lahkumiskompensatsiooniks lausa 6 kuu töötasu, kokku ligi 300 000 krooni/
Volikogu ametlikus otsuses on küll kirjas, et maksta hüvitust 3 kuu ametipalga ulatuses ja sellele lisaks anda preemiat 3 kuu ametipalga ulatuses - ehkki see teeb tõepoolest kokku 6 kuu ametipalga. Küsimus - miks siis asi nii keeruliseks aetud, miks mitte lihtsalt hüvitust 6 kuu ametipalga ulatuses, kui juba andmiseks läks? Aga vaadake, asi on selles, et vastavalt Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 54¹ lg1 p1 VÕIB linnapeale maksta ametist vabastamisel hüvitust KUNI KOLME kuu ametipalga ulatuses, kui ta on töötanud kaks kuni kaheksa aastat, ja kuni kuue kuu ametipalga ulatuses, kui ta on töötanud vastaval ametikohal rohkem kui kaheksa aastat. Rakvere linna kodulehelt loeme: "Kui ma 2002. aastal esmakordselt linnapea ametisse asusin, oli just Odette Kirss esimene, kelle ma kutsusin vastuvõtule," meenutas Jaadla. Ehk siis mitu aastat Jaadla tänaseks on töötanud? Õige, 7 aastat. Seega seadusega EI VÕI talle üle 3 kuu maksta. Egas midagi, otsime muid nippe, füüri peame saama ometi lasta, omad joped ju! Maksame talle siis 3 kuu ulatuses preemiat! Ja seda Avaliku teenistuse seaduse § 79 lg 1 p 2 alusel (nagu viidatakse volikogu otsuses). See paragrahv aga käsitleb ERGUTUSI. Et siis ühekorraga vabastame töölt ning samal ajal ka ergutame linnapeatööd jätkama! Või on tegemist siiski ametist v a b a s t a m i s e h ü v i t i s e g a (mitte jätkuva teenistussuhte osapoole ergutamisega). Olen nõus ära sööma oma mütsi kui ma eksin!

P.S. Kas keegi teab millise volikogu liikme ettepanekul maksti 1) linnapeale 6 kuu hüvitis MASU ajal, ehkki seadus lubab 3 kuu hüvitist 2) kelle ettepanekul sellised vangerdused (moondumine hüvitisest tänupreemiaks) vormistati?

Inno kommentaar:
Ma ju ütlesin, et Rakvere linnal on raha lahedalt käes! Samal ajal ei saa aru, miks ei jätku Kalevi halli spordisaali ülalpidamiseks ja lastele koolitoidu jaoks.

Eilne päev


Väljavõte Peep Vainu kodukalt.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal räägib Peep Vainu kodukal:

Reformierakond on Peepu ning tema kolleege endale mitmel korral appi kutsunud ja ürituste lõpuks on nii mõnigi poliitik tundnud ennast nagu filmikangelane – tugeva, ilusa, ja kuulikindlana. Kui tõsisemaks minna, siis usun, et meievaheline koostöö on aidanud nii erakonna kui ka selle liikmete eesmärke paremini ja väiksema kulumisega saavutada. Tänu Jumalale, et meie konkurendid sellisest võimalusest teadlikud ei ole, ja loodame, et ei saagi. Sest meile lihtsalt meeldib võita.

Inno kommentaar:
nojah, koolitusel oled filmikangelane, aga päriselus näevad Reformi omad viimased tükimat aega välja nagu uppund kuked.

Ja tõesti, tänu jumalale, et ainult Reform mööda Vainu koolitusi sõelub (tänu sellele on veel tervet mõistust säilinud poliitikas). Kui teised ka seda teeks, siis tahaks küll karjuda: Tule taevas appi!

Õnneks on Vainu koolitused eilne päev, inimesed on sellistest vigadest õppinud ja igale pool enam ei trügi.

Taustaks tahaks märkida, et ajupestud inimene (aga Vainu koolitus on klassikaline ajupesu) on võimeline, hullu läige silmis, rühmama teatud aja, nagu näitas ka NLiidu kommunismi-ehitamise aktsioon, kus samuti osalesid ajupestud inimesed, ja mis teatud aja isegi näis õnnestuvat. Ent mida aeg edasi, seda enam said inimesed aru, et asi pole õige. Väljaspool varem, seespool kahjuks hiljem. Kuni lõpuks kõik uperkuuti kukkus. Minu meelest näitab seda hästi mõnede Peep Vainu "edukamate" õpilaste, näiteks Indrek Pertelsoni saatus. Ja ka Reformierakonna saatus, kus vaim püsis kõrge seni, kuni kõik läks hästi. Kriisiolukorras kaotasid nad pea.

Edu saavutad siis, kui oled see, kes sa oled. Ja seda on igaüks ka ilma Peep Vainuta. Või just ilma Peep Vainuta.

Lisamärkusena veel niipalju, et Vain on seksisõltlane ja kasutab koolitusi naiste, sealhulgas abielunaiste sebimiseks. Ei saa salata, et ta teeb seda väga professionaalselt ja efektiivselt. Tegelikkuses vajaks Vain ravi, ja võimalikult ruttu.

neljapäev, 12. november 2009

Rakvere linn peab hakkama õlitööstust üleval pidama?


Väljavõte Ekspressi veebist.

Tänases Ekspressis on, lisaks Krister Kivi ja Tarmo Vahteri mahlakale intervjuule Juhan Partsiga - soovitan soojalt lugeda!!! - ka Sul Vedlerilt lugu kodumaisest õlitööstusest. Kus siis vastamisi Kiviõli Keemiatööstuse omanikud Toomas ja Raivo Tamm ning neilt algul kütust ostnud ja hiljem kogu firma osta lubanud Nikolai Reisman.

Tammed ootasid Reismanilt 3 miljardit krooni, ent tehing jäi katki, Reisman jäi ühe kütusesatsi eest 20 milli võlgu ja pandi hoopis vangi. Nüüd on ta vangist väljas ja Tammed kardavad kättemaksu, sestap redutavad välismaal, kus neil on elamised Šveitsis ning Hispaanias. Kardetakse, et Tammede firma võib minna pankrotti, sest Reisman on üles ostnud kohalikud kaevanduskrundid ja kavatseb seal hakata loomi karjatama.

Loo muudab pikantseks asjaolu, et Tammedele kuulub ka Rakvere veekeskus-hotell, mida peab aastas 3,5 miljoni krooniga üleval Rakvere linn. Linna raha pumpamise eest Tammede firmasse kannab hoolt sotsist volikogu liige Roman Kusma. Nüüd, kus Tammede õlibisnis kõrbeb, võib juhtuda, et nad tahavad linnalt veel suuremaid summasid, näiteks 10 miljonit aastas. Sest nii Tammed kui Kusma elavad luksuslikku elu ja selle ülalpidamiseks kulub palju raha. Rakvere linnal raha samas on jalaga segada, ja nüüd, kus linnapeaks sai sots Rannar Vassiljev, lastakse füüri päris uhinal: näiteks viimasel volikogu koosolekul eraldati senisele linnapeale Andres Jaadlale lahkumiskompensatsiooniks lausa 6 kuu töötasu, kokku ligi 300 000 krooni. Asi see siis mõni miljon lisaks visata Tammedele-Kusmale veekeskuse jaoks. Nohu!

Igal juhul läheb elu põnevaks. Eks Rakvere maksumaksja peab nüüd hakkama oma rahakotiraudu rohkem luhvtitama.

Tammedest ja nende äridest on olnud kohvikus ka varem juttu.

Veel põnevat inffi Veiko Rämmel aka Väike Vemmal aka Teoloog aka "Usk, lootus, armastus" kohta

Saabus veel selline info hr Rämmeli kohta:

Rämmeli kui libajuristi paljastamine www.juura.ee foorumis, kus ta olematuid teenuseid raha eest pakkus said alguse sellest kaebusest:

"Veiko Rämmel - "Jurist" ? | Kristi, 07.12.2005 20:27

Siinses foorumis eksisteerib selline isik kes pakub õigusabi. Emaili aadress on tal Stamm Grupp OÜ, vähemalt sularaha arveid kirjutab sealt alt välja. Emaili aadressiks on tal vaikevemmal@hot.ee. Konsulteerisin temaga alimentide teemal ning tasusin ettemaksud, hiljem ka juurde küsitud summad. Nüüd on selgunud, et ta ei ole oma kohustusi põhimõtteliselt üldse täitnud, töö on tegemata kuigi väide, et kõik on korras, asjad töös jne ei vastanud tegelikkuses tõele. Ma ei usu, et ma oma raha tagasi saan, kuid siinkohal tahan hoiatada teisi, et enne kui siinsest foorumist õigusabi otsite, veenduge teenuse pakkuja tausta ning oskustega. Antud hetkel see isik lihtsalt teenib kerget raha kergeusklike arvelt. Tean analoogset juhtumit ka teise naisterahvaga kel sama probleem kestab juba mitmendat kuud... "

Täpsemalt www.juura.ee

Inno kommentaar:
ma vaatasin selle Stamm Grupp OÜ kohta Äripäeva Infopangast, selle tegevusala on hoopis sõiduautode ja väikebusside rentimine, lisaks mootorsõidukite müük ja remont, ja Rämmel on dokumentide hoidja, firmal on 50 tuhande krooni suurune maksuvõlg. Firma on asutatud 2000. aastal ja nüüdseks registrist kustutatud.

Tundub, et Rämmel on suuremaid kodumaiseid kelme, kelle kõrval kahvatub isegi kuulus Ostap Bender. See tema teoloogi-karjäär on muidugi eriti andekas - kesse ikka kirikust pätti otsida oskab, eksole. Samas liiguvad seal päris suured rahad.

Kohvik igatseb laulusaadet - meenutame eelmist aastat



Video vaatamiseks klikka pildil või järgneval lingil: http://www.youtube.com/watch?v=3dXq6QUjXAQ.

Kohvik on äärmiselt nördinud, et ajal, kui igal pool käis üks pidu ja pillerkaar, tehti ka teles kõiksugu laulu- ja tantsusaateid, ent nüüd, kus on igal pool palju nuttu ja hala, pole mitte midagi. Võib aru saada, et pole mõtet teha suurt pidu katku ajal, aga midagi võiks ikka olla.

Parema puudumisel meenutab kohvik eelmist aastat, mil laulusaates astusid üles Eesti suuremad staarid. Nende seas näiteks Ingrid ja Pearu, kes esitasid lausa suurepäraselt loo "I Got You Babe", filmist "Beavis and Butthead Do America". See oli tipp-esitus tipp-tegijatelt. Kohvik elas eriti kaasa Inksule, kes laulis kindlasti sada korda paremini kui Celine Dion, rääkimata Susan Boyle'ist. Ingrid võiks minna samuti talendisaatesse, kohe Ameerikasse. Ta saaks seal kindlasti esikoha! Go, Ingrid, go! skandeerib kohvik. Nii nagu meie Indrek pääses Euroopasse, võib meie Ingrid pääseda suisa Ameerikasse.

Ligi näeb viirastusi?


Väljavõte Postimehe veebist.

Kas tõesti on buum tulemas? Noh, kui ringi vaadata ja lugeda eri väljaandeid, siis räägitakse pigem sellest, et buumi ei tule enam kunagi. Aga Eesti valitsusjuhid, va kabajantsikud on hakanud juba buumiks valmistuma. Tohho tonti! Pigem, ma arvan, näevad nad viirastusi. Ehk panevad juba täiesti segast. Selle puhul ei aita enam isegi taevas, mida appi kutsuda. Pigem tuleks abi saamiseks seevaldisse pöörduda.

Need põrsad, kes igasugu soodustusi välja mõtlesid, kui oli buum, ja rääkisid, et buumi ei tohi ohustada millegagi, isegi mitte euro kiire kasutuselevõtuga, on asunud nüüd teise äärmusse: olukorras, kus oleks just vajadus majandust stimuleerida, kasvõi eluasemelaenudega, tõmmatakse ka selles osas inimestel tool alt ära. Täielik tagurpidi-Antsla, ma ütlen.

Kui aga Ligi jutu sisusse süüvida, siis on see suisa kuritegelik. Rääkida suure majanduslanguse ja galopeeriva tööpuuduse ajal sellest, et majanduskasvu stimuleerivad abinõud tuleks ära kaotada, on ülim totrus, mis olla saab. Kuidas saab rahandusminister rääkida nii lolli juttu?! Ja kuidas saab selline põhupea olla rahandusminister?!

P.S. Ja oli Mart Laar oma likviidsuse likvideerimisega, mis ta oli, aga Ligi on ikka täiesti uus tase.

Veel infot headuse kehastuse, jumalasulase Veiko Rämmeli kohta


See on siis kohtumäärus eelmise aasta septembrist, millega määras kohus Rämmelile 8 päeva aresti, mehe enda palvel, kuna ta ei suutnud tasuda politsei määratud liiklustrahve.

Neid trahve oli kogunenud 2007. aasta suvel-sügisel mõne kuuga koguni 6 tükki, kogusummas ligi 5000 krooni. Pluss varasemast ajast 3 karistust, kokku summas 6720 krooni. Ilmselt pahatahtlikult määratud, sest selline headuse kehastus nagu Veiko Rämmel ei saa ometi midagi kurja teha. Ta lasi end nagu Jeesus rahvahulkadel karistada ja rahvahulgad meie õiguse apostlit, jumalasulast juba ei säästnud. Nemad andsid täie rauaga, tahtsid koguni Rämmeli 1978. aasta sõiduauto VAZ talt ära viia, ent see õnnestus ära peita. Muud vara Rämmelil kui õigel kasinuse preestril samuti ei olnud, ja ka töökohta mitte, mistõttu rapiti teda kõvasti, ja siis tõusis Veiko Rämmel ja ütles, kõva ja selge häälega: Ma tahan ise kinnimajja minna. Kas pole sümboolne?! Nagu Jeesus, kes lasi end ise risti lüüa! Ja siis edasi taevasse tõusis.

Samasuguses õnnistatud olekus kandis Veiko Rämmel talle ebaõiglaselt määratud karistust. Ja kas saab selline põgus vahejuhtum takistada issanda teenri vaimulikku karjääri, tema õpinguid Tartu Teoloogia Akadeemias? Loomulikult mitte! Veiko Rämmel on end harimas tõeliseks preestriks, kellele kuulub suur tulevik. Kui temast ei saa Eestimaa piiskop, siis mõne praostkonna juht kindlasti. Olgu jumal talle armuline!

Vladimit Putin- kas seni edukaim eesti soost riigimees?


Eesti poiss Vladimir Putin - väljavõte petergreenberg.com veebist.

Eestlased armastavad kiruda kangesti Vene ekspresidenti ja peaministrit Vladimir Putin'it, ent minu meelest asjata. Miks, küsivad ilmselt paljud.

Esiteks, Putin on eesti soost. Või, noh, kui eesti soost ei kõlba öelda, siis soome soost. Vahet pole, sest soomlased on nagunii lõunamaiste vallutajate eest põhjapoole liikunud eestlased. Ja sealt siis ida poole liikunud. Aladele, mis hiljem langesid Vene võimu alla. Seda esiteks.

Ja teiseks, kui ma vaatasin mõned päevad tagasi, mis tegelased olid end Moskvas oktoobrirevolutsiooni aastapäeval tänavale üles rivistanud, siis on mul ausalt öeldes hea meel, et Venemaad valitseb Putin. Ta on ikka suht inglike nende jõudude kõrval, kes vaid ootavad Venemaal oma võimalust, et näiteks taastada Nõukogude Liit. Ja kes mitte ainult ei räägi sellest, vaid teeksid selle asja kohe ära. Sellised vene-Saakašvilid. Kes alustaks esimesel võimalusel naabrite vastu sõda. Mis siis tähendaks Eesti jaoks teadagi, mida.

Eestlase põhitoit on teine eestlane, see on ammu teada. Ent tegelikkuses võib oma poiss Kremlis eestlastele väga kasulik olla. Minu meelest on soomlased selle juba hästi ära tabanud. Ja teenivad selle pealt hästi. Miks ei võiks eestlased seda ära kasutada? Ja kas see oleks siis parem, kui Kremlisse satub taas grusiin? Eestlasel peaks hästi meeles olema, mis siis juhtus.

Nagu kaks reeturit


Herman Simm (kaitseministeerium, vasakul, Õhtulehe veebist) ja Olev Puldre (IRL).

Nagu kirjutab Delfi, viidates ERRi uudistele, kasutas Vene luure Herman Simmi täielikult ära, lubades talle polkovniku paguneid ja Simm ise arvas, et on Vene luure kindral.

Samamoodi kasutas IRL täielikult ära Olev Puldret, lubades talle reetmise eest abilinnapea kohta ja Puldre ise arvas, et on Rakvere linna valitseja.

Tegelikult aga saavad reeturid oma kommiraha ja lõpuks jäävad kõigest ilma, nagu näitab aeg.

P.S. Üks tähelepanek veel: reedad sõbrad, ei juhtu midagi; reedad abikaasa, ei juhtu midagi; reedad oma organisatsiooni, ei juhtu midagi; reedad oma ettevõtte, ei juhtu midagi; aga reedad oma riigi, lähed aastateks vangi. Samas koosneb riik sõpradest, abikaasast, organisatsioonidest ja ettevõtetest.

Kas Ojulinnul probleeme keeltega?



Video vaatamiseks klikka pildil või järgneval lingil: http://www.youtube.com/watch?v=K43m42Y_HNE.

Kristiina Ojulind räägib Euroopas eesti keeles, ise heites pidevalt teistele ette, näiteks Savisaarele, et nad keeli ei oska.

kolmapäev, 11. november 2009

Leo Kunman tegi seadusele mitte vastava otsuse

Pisut tausta. Süüvisin veel kord Juhani kohtupaberitesse ja neist nähtub, et Juhani ja Eike, kes kohtusid 14. 02. 2001 (ehk Valentinipäeval), suhted hakkasid kiiva kiskuma 2004nda aasta talvel, kui Eike tuli üks õhtu alkoholijoobes koju ning ründas armukadedushoos Juhanit kahe suure noaga. Nimetatud ründe tõrjumiseks oli Saul-Gross sunnitud enesekaitseks ning Eike rahustamiseks Eikele kõrvakiilu andma. Kõrvakiilu andmist käsitas Eike tema peksmisena ning esitas politseile kuriteokaebuse. Paar nädalat hiljem leppisid Eike ja Juhan ära ning Eike võttis kaebuse politseist tagasi. Pärast seda nende kooselu jätkus, nad käisid koos välismaa reisidel, viibisid seltskonnas ja külastasid peeneid restorane. Eikele meeldisid luksusesemed ja kallid riided, mida Juhan talle ka ostis. 10. 03. 2005 sündis neil tütar.

Mõne aja pärast jahenesid suhted uuesti ning Juhan läks mõneks ajaks elama oma sõbra korterisse Raekoja platsil. Eike koos lapsega kolis Juhani korterist ära oma ema juurde.

2006. aasta detsembrist hakkas Eike Juhani eest last varjama. Juhanil puudus ka igasugune teave lapse käekäigust ja tema tervislikust seisundist. Juhani nõudmise peale lubada tal kordki lapsega kohtuda, hakkas Eike Juhaniga tingima, et last näeb ta vaid juhul, kui teeb talle (Eikele) kalleid kingitusi või annab suuremas summas raha.

22. 01. 2007 esitas Juhan Harju Maakohtule avalduse, milles palus määrata kindlaks tema suhtlemise kord tütrega. Tema avalduse alusel algatati tsiviilasi.

01. 04. 2007 üüris Juhan omale 2-toalise korteri Tallinnas Pilve tänaval ning teatas sellest ka Eikele. Samal päeval leppisid Eike ja Juhan ära ning Eike kolis koos lapsega samasse korterisse Juhani juurde elama. Nende kooselu kestis 10. juunini 2007, mil Eike kolis Juhani juurest koos lapsega uuesti oma ema juurde tagasi.

12. 01. 2007 juhtus Eike ja Juhani vahel veel üks intsident, milles järjekordselt Eike kaotas avalikus kohas (Tallinnas, Salme Kultuurikeskuse ees) enesekontrolli ja lõi käekotiga Juhanil näo veriseks. Juhan oli sunnitud enesekaitseks Eike rünnakut tõrjuma ning teda mantlihõlmast haarates oma näo ulatusest eemal hoidma. Eike esitas seepeale uue kuriteokaebuse politseile, väites, et Juhan tekitas talle füüsilist valu.

20. 06. 2007 esitas Eike Harju Maakohtule avalduse Juhanilt vanema õiguste äravõtmiseks tütre suhtes ning taotles esialgse õiguskaitse korras keelata Juhanil läheneda Eikele ja tütrele. 28. 06. 2007 kohtumäärusega rahuldati Eike taotlus osaliselt ning keelati tsiviilasja menetluse ajal läheneda Eikele äratundmiskauguseni. Ühtlasi võimaldati sama määrusega Juhanil kohtuda tsiviilasja menetluse ajal tütrega igal kolmapäeval üks tund korraga sotsiaalhoolekande osakonnas selle osakonna töötaja juuresolekul.

21. 12. 2007 määrusega jäeti rahuldamata Eike avaldus Juhanilt vanema õiguste äravõtmiseks ning rahuldati avaldus lapsega suhtlemise korra määramiseks, mille järgi võimaldati Juhanil kohtuda tütrega Tallinna Perekeskuse ruumides üle nädala esmaspäeviti kella 16:00-18:00 sotsiaalhoolekande töötaja juuresoolekul.

... Niimoodi. Mida me siis eelnevast teada saime? Et Juhanile määrati 28. 06. 2007 ajutine lähenemiskeeld Eikele - tal keelati läheneda Eikele tsiviilasja menetluse ajal. Eike ja Juhani tsiviilvaidlus veel kestab, seega on Juhanil endiselt keelatud Eikele läheneda.

Need lähenemiskeelu rikkumised, mida Eike, prokurör ja kohtunik Juhanile ette heidavad, leidsid aset möödund aasta, s.o 2008, lõpus, enne jõulu. Tõepoolest, olin ise juures, kui Juhan helistas Eikele ja palus härdalt, et lepime ära. Seepeale jooksis Eike politseisse ja kaebas, et Juhan rikkus lähenemiskeeldu. Seega võib öelda, et tõepoolest, Juhan rikkus lähenemiskeeldu, helistades Eikele ja öeldes talle, et lepime ära.

Kuid Juhanile määrati 28. 06. 2007 ajutine lähenemiskeeld ning selle rikkumine ei olnud sel ajal kuritegu. Ajutise lähenemiskeelu rikkumine kriminaliseerimist hakati arutama alles 2009nda aasta mais.

Ehk siis Harju Maakohtu kohtunik Leo Kunman on teinud seadusele mittevastava kohtuotsuse, mõistes inimese süüdi sellise teo eest, mis ei olnud teo toimepanemise ajal veel kuritegu. Ehk siis kohaldades seadust tagasilulatuvalt, mis on krimininaalmenetluses lubamatu.

Seega ei vasta otsus seadusele ning kuulub kohesele tühistamisele. Loodame, et kohtunik Kunman loeb oma otsuse ja Karistusseadustiku vastavad paragrahvid läbi ning parandab oma vea kiiremas korras.

Karistuse ranguse üle võime ju vaielda, aga seadusele mittevastava otsuse tegemist ei vabanda mitte miski.

Läkski nii nagu kohvik ennustas: Rakvere linnapeaks sai Vassiljev, abilinnapeadeks Suurkaev ja Pihlak, Puldre jäi kõigest ilma


Olev "mul pannakse maja täis" Puldre jäi Rakvere abilinnapea kohast ilma ja peab leppima reeturi kuulsusega.

Kuigi Keskerakonna nimekirjas Rakvere volikokku pääsenud ning valimisööl IRLi üle hüpanud Olev Puldre lootis, et talle naeratab abilinnapea, või vähemalt volikogu aseesimehe koht, jäi ta kõigest ilma ning peab lootma veel sellele, et tema uued sõpsud IRList aitavad tal "maja täis panna" nagu lubatud. Mis tähendab siis linna mitme miljoni krooniseid toetusi tema kiratsevatele hooldekodudele. Samas peab ta alla neelama reeturi kuulsuse, aga Puldre on tuntud kui mees, keda huvitavad ainult raha ja noored tüdrukud, nii et see ei tohiks talle probleeme valmistada.

Täna siis pani Rakvere volikogu paika linnapea, kelleks sai, nagu kohvik ennustas, 28-aastane sots Rannar Vassiljev.

Vassiljev näeb välja selline:



Abilinnapeadeks kinnitati 46-aastane Ain Suurkaev (IRL) ja 40-aastane Kairit Pihlak (sots).  Esimene oli varem samuti Rakvere abilinnapea ja teine rahvastikuministri Urve Palo nõunik, ning siis töötu.

Linnavalitsuse liikmeteks said 45-aastane Tiina Halling (IRL) ja 53-aastane Aivar Part (Reform). Esimene oli varem Lääne-Viru maavalitsuse ametnik ja teine Rakvere Gümnaasiumi direktor.

Rakvere endine linnapea Andres Jaadla üritas volikogult välja kaubelda 6 kuu pikkust kompensatsiooni tema linnapea palga ulatuses, ent see ettepanek ei leidnud toetust.

Värske linnapea Rannar Vassiljev ütles volikogu liikmetele, et sotsiaaltoetusi pole linnas kavas raskel ajal suurendada, vaid neid on kavas hoopis kärpima hakata. Võib ka aru saada: kulud on suured, sest sotside endi veekeskus ja koolitoit nõuavad aastas üha enam miljoneid, ja ega eelarve pole ju kummist.

Järgmine volikogu istung on järgmisel kolmapäeval kell 15. Siis saab juba olulisemat lisainfot.

Kes on kohtunik Leo Kunman, kes lapsega kohtumisõiguse eest võidelnud isa trellide taha saatis


Väljavõte Ekspressi veebist.

Kohtunikke peetakse reeglina sellisteks ontlikeks tegelasteks, justkui teistest kõrgemal seisjateks, kel pole ühtegi plekki küljes. Ent tegelikkuses on nemadki luust ja lihast inimesed, kes võivad anda oma koerustega silmad ette ka tavalistele nö lihtsurelikele, kelle üle nad kohtu mõistavad. Üks sellistest on Harju maakohtu kriminaalkohtunik Leo Kunman.

Leo Kunman on ehk peale oma kohtunikuameti tuntud selle poolest, et tema vend on Eesti üks rikkamaid mehi, Silikaat Grupi juht (tegutseb Järve Keskuses kinnisvara-arendajana) Vello Kunman, kes purustas 2006. aastal Eesti dividendi-rekordi, kui määras omale 122 miljonit dividende, rohkem kui Kruuda ja Sõõrumaa kokku. Kohtunik Leo Kunmani noorem poeg Danel on Eesti üks tuntumaid narkoärikaid. Seetõttu on Leo ise oma otsustes narkoärikaid soosinud, nagu kirjutas ajaleht Eesti Ekspress.

Nüüd on küsimus, et kui kohtunik Kunman hoidis suure koguse narkootikumidega hangeldajaid nagu sitta pilpa peal, siis miks ta määras lähenemiskeelu reeglite rikkujale esmakordseks karistuseks kõige karmima võimaliku meetme, reaalse vanglakaristuse?! Kas kohtunik Kunmani mõjutati?

Kunman paneb oma otsuses süüks ähvardamist. Mis siis, nagu aru saan, on ühe tunnistaja ütlus. Samas on Leo ise päris käreda suupruugiga. Näiteks 2000. aastal karistas Riigikohus teda noomitusega, pärast seda, kui ta oli oma kolleegidele öelnud: “sina teed koostööd kaitsepolitseiga”, “tolvanid, kes koogutavad oma osakonna juhataja ees”, “nagu stagnaaegsed troika kohtunikud”. Leo Kunman süüdistas oma kolleegi, kohtunik Anne Kramerit, kes oli markeerinud altkäemaksu võtmist vandeadvokaat Monika Mägi'lt. Mägi pääses sellest kaitsepolitsei poolt uuritud altkäemaksu-afäärist karistuseta, kuigi Kapo võttis asja linti ja seda näidati isegi telekas. Kunman kaitses selles loos kohtunikule altkäemaksu pakkunud advokaat Mägi't, kes hiljem kaitses narkootikumidega hangeldamisega vahele jäänud Kunmani poega.

Inimese sisse ei näe, ent mees, kelle poeg on narkoäri pärast süüdi mõistetud ja kinni istunud ja kes toetab altkäemaksu andmist-võtmist, võib küll teha lambist otsuse, et oma lapsega kohtumisõiguse eest võitlev mees lähenemiskeelu sätete rikkumise eest (sms-id ja telefonikõned) kohemaid trellide taha saata. Võibolla maksis nõnda kätte oma poja vahistamise ja karistamise eest?!

Samas on Kunman ise aktiivselt oma poja eest võidelnud, näiteks siin väljavõte Ekspressis ilmunud kirjeldusest:

"Ära räägi neile midagi!"

Mida tegi kohtunik Kunman pärast poja vahistamist Harju politseiprefektuuris 16. mail 2003.
Harju narkopolitsei juhtivinspektor Erik Uustal ja tema kaks alluvat kirjutasid järgmisel päeval prefektile ettekande. Nad kirjeldasid, kuidas Danel Kunmani kinnipidamise õhtul kella 23 paiku ilmus Sauele Harju prefektuuri kohtunik Leo Kunman ja mis siis edasi sai.
"Läksime koos U. Veldiga alla, kus meile tuli vastu meesterahvas, kes esitles ennast Tallinna Linnakohtu kohtunikuna Leo Kunman’ina, seega esitledes ametiisikuna, ning küsimusi esitamata nõudis kategoorilises vormis kohest kohtumist oma pojaga, kuna tal olevat kindlad andmed, et ta poega peksti ja tekitati talle kehavigastusi, et me pole Danelile tema õigusi seletanud ja need ained, mis Danelilt ja majast leiti, oleme me sinna ise pannud."
Politseinikud selgitasid kohtunikule, et nad ei võimalda kokkusaamist, kuna Leo Kunman ei ole asjaga seotud ning et tema pojale on selgitatud kõik tema õigused.
"Leo Kunman vaidles vastu kategooriliselt, et ta ei ole lihtkodanik, vaid Tallinna Linnakohtu kohtunik, toonitades sellega, et esineb ametiisikuna, lisaks ütles, et on endine uurija, ning ütles, et ta on niikuinii homme valvekohtunik, andes mõista, et me "sanktsiooni" ei saa, mille peale selgitasin L. Kunmanile, et antud juhul kuulub tõkendi kohaldamine Harju Maakohtu kompetentsi."
"Leo Kunman jätkas agressiivset lärmamist, lubas kutsuda kiirabi oma pojale ning karjus loosungeid meie ebaseadusliku tegevuse kohta. Palvele lõpetada karjumine Leo Kunman ei reageerinud ning tundus, et temaga on võimatu normaalset kontakti saavutada. Seda nähes lahkusin ma oma kabinetti."
Vaneminspektor Ulvar Veldi ettekandest: "Hakkasime kinnipeetud D. Kunmani viima maja ees asuvasse sõiduautosse, et sõita Tallinnasse Wismari haiglasse, kuid nagu me olime väljunud Harju PP uksest koos kinnipeetuga, tormas meie juurde Leo Kunman, püüdis Ilja Tšiži eest ära lükata, et pääseda kinnipeetu juurde ja kui tal see ei õnnestunud, karjus L. Kunman: "Oled süüdi või süütu, ära räägi neile midagi.""
"Püüdsin vestelda L. Kunmaniga ja selgitasin talle, et tema käitumine on ebaeetiline ja teeb häbi igale kodanikule, mille peale teatas ta, et ta ei ole harilik kodanik, vaid Tallinna Linnakohtu kohtunik ja peale selle on homme veel valvekohtunik, vihjates sellega meie sanktsiooni küsimuse lahendamisele kahtlustatava suhtes. Siis süüdistas ta meid, et me oleme kõik lavastanud, ja rääkis puhtsüdamlikest ülestunnistustest, mis politseinikud on välja peksnud. Ma nägin, et meie jutuajamine ei vii kuhugi ja ma ei suuda selgitada, et me pidasime kinni lihtsalt narkodiileri, kelleks oli tema poeg D. Kunman, ja me kõik oleme seaduse ees võrdsed ning lõpetasin jutuajamise sõnadega "ma olen nördinud teie tegevusest"."
Vaneminspektor Ilja Tšiž märkis, et Leo Kunman nimetas politseinike tegevust ebaseaduslikuks. "Ja me niikuinii peksime tema pojalt ütlusi välja ning ise panime leitud ained sinna, kus me nad leidsime. Tema sõnul: kohtuniku kümneaastase praktika ajal on politsei ainult niimoodi töötanud."

Tänan, härra minister!


Väljavõte Delfi veebist.

Taas ärevad sõnumid БананиЯ Rahvavabariigist: Reformierakonna juhitud valitsus on kinkinud juba maksuvabad reeded (sest tööd ei ole) ja kallimad kaubad ning teenused (läbi käibemaksu tõusu), nüüd võetakse aga lausa kamaluga. Sest paari miljoni kroonise laenu puhul (mis maksis veel hiljuti üks keskmine eluase) tähendab intressi maksusoodustuse kadu aastas ligi 20 000 kroonist ilmajäämist, panga nn annuiteetmeetodit arvestades, kus algul makstakse rohkem intressi, ja hiljem rohkem põhiosa.

Seda poleks vaja teha, kui valitsus oleks küsinud Telekomi müügi eest õiglast hinda. Aga seal võeti palju anti (ilmselt oli selleks võtmetegijaid õlitatud, nagu Soome firmad seda armastavad teha Eesti-sugustes banaanivabariikides) ja nüüd ollakse jälle käpuli.

Andrus Ansipi kaardivägi on jõudnud Soome!


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Eesti töötute armee, ehk Andrus Ansipi kaardiväelased on jõudnud otsaga Soome, nagu kirjutab Õhtuleht. Oi-jah. Eestis enam sellised asjad kulmu kergitama ei pane, küll aga Soomes.

Tulevik tõotab tulla põnev, väga põnev. Hoidke ainult rihmadest kinni!

Miks töötud oravad kiruvad Savisaart?


Väljavõte Delfi veebist.

Esiteks tahaks märkida, et Ivo Känd on Reformierakonna liige, selle võiks Delfi oma arvamusartiklile järgmisel korral juurde kirjutada. Ja tegelt oleks täitsa huvitav kuulda intervjuud selle mehega, et kes ta selline on, Ivo Känd, usin kommentaator, kes viimasel ajal kirjutab vilkalt pea kõigile lehtedele ja portaalidele. Tõeline anne! Et kust ta välja kargas nii äkki?! Hullem grafomaan kui Kivirähk. Ta pole ju enam noor mees, on varem reklaaminud end kui kolme lapse isa, kõrgharidusega ja töötu.

Ent mind paneb imestama hoopis teine asi. Nimelt, miks on asunud töötud reformierakondlased, ja neile kaasa-lauljad tümitama Savisaart. Kes, vastupidi, Keskerakonna juhina hoolitseb abivajajate eest märksa rohkem kui Reformierakond, mis jutlustab loomariigi seadusi inimühiskonnas, kus igaüks peab võitlema iseenda eest. Ja igasuguse inimlikkuse endas maha suruma. Et miks töötud reformierakondlased, selle asemel, et oma erakonna esindajail, kes on elu riigis perse keeranud, kõrvad pihku võtta, tümitavad neid, kes tahavad aidata töötute olukorda leevendada. Tundub kergelt perversne olukord.

Mis sunnib vägisi arvama, et kõik pole päris nii nagu paistab, või nagu presenteeritakse. Reform on väga mihkel kõiksugu pettusteks, näiteks see Rosimannuse flirt Savisaare nimega valimisreklaamides Koplis. Känd paistab olevat samasugune pettus, et jätta muljet, et lihtsad inimesed Eestis, töötud, kolme lapse isad, kõrgharidusega inimesed, kõik vihkavad kogu hingest Savisaart. Ja seda tehakse peenelt, nii et Reformi kõrvad kuskilt välja ei paista.

Samas ma ei usu, et rahvas laseb end haledalt petta. Eesti rahvas on küll pikkade juhtmetega, aga ta pole loll. Kes ikka töötu, see Reformi poolt oma häält ei anna, prae teist või või sees. Ja nii kaevab Reform ise endale kokkuvõttes auku. Ja kukub koos oma sabaraku IRLiga sinna sisse.

P.S.
Kui vaatada Ivo Kännu (51) CV-d Reformi kodukal, siis tuleb välja, et ta töötas Tartus politseis aastatel 2002-2006, kui prefekt oli Aivar Otsalt. Ning pärast seda 2006-2008 ASi Rondam arendusdirektorina (samast kohast, muide, sai alguse Andrus Ansipi karjäär), ehk siis Känd on Neinar Seli kuli. Samasugused nagu Raimond Tamm ja Triin-Anette Kaasik, kelle Seli "edutas" hiljuti vastavalt siis Tartu abilinnapeaks ja volikogu aseesimeheks. Känd, keda millegipärast pole "edutatud", märgib, et on OÜ Tormolen projektijuht, lepingu alusel osalise tööajaga (mis siis ilmselt tähendab, et on selles haljastus-korrastusfirmas luuamees) ning töötab alates tänavu suvest Urmas Sõõrumaa turvafirmas K Grupp valvetöötajana.

Muide, Ivo Känd'il on TTÜ haldusjuhtimise magristri haridus (2007). Enne seda lõpetas ta EPA metsanduse eriala (1988).

Kas Postimees.ee läheb tasuliseks?


Väljavõte pluss.postimees.ee veebist.

Saabus vihje, et Postimees.ee läheb tasuliseks, testkülg on avatud aadressil pluss.postimees.ee.

Kas keegi oskab kommenteerida?

Mis tegelane on Veiko Rämmel?


Veiko "Väike Vemmal" Rämmel, kujutis internetist.

Viimasel ajal on esile kerkinud üks huvitav tegelane, nimega Veiko Rämmel. Kes siis presenteerib end kui headuse kehastust, kes võitleb vanakurja (Inno ja Irja ning Juhan Saul Gross) vastu. Ja teeb seda üha aktiivsemalt, mistõttu võib jääda mulje, et tal on tõesti suur soov head teha. Koguni nii suur, et on valmis ise nii Inno ja Irja kui Juhan Saul Grossi oma väikeste valgete käekestega ära kägistama ja teise ilma saatma. Ikka headuse nimel!

Rämmel esineb varjunime all "teoloog", samuti "usk, lootus, armastus", ta on sündinud 15.10.1964 (45, sama vana kui Juhan Saul Gross) ning pakub erinevaid teenuseid. Äripäeva Infopanga andmetel on ta haljastus-ehitusfirma OÜ Haljastus- ja Teedekeskus (uue nimega OÜ Haljastus- ja heakorratööde ettevõte) juhatuse liige, firma tegutseb aadressil Kivi 42-3, Tartu, ilmselt siis Rämmeli aadress. Firma on tegelenud haljastus-ehitustöödega Tallinnas alates 2003. aastast, firma juht oli Alari Arak (sünd 01.02.1962), ent siis alates 2007. aastast on tehtud mitu muutmiskannet, vahepeal juhtis firmat Riho Roosipuu (sünd 24.09.1973) ent siis, alates tänavuse aasta kevadest on ettevõte maandunud Tartusse, Veiko Rämmeli juurde. Praegu tegeleb ettevõte internetis eri kaupade müügiga.  Firmal on maksuameti andmetel 358 tuhande kroonine maksuvõlg ja äriregistri andmetel esitamata möödunud aasta aruanne. Alari Arak on Tallinnas tuntud ettevõtja, ta on saanud mitmeid häid tellimusi Tallinna kommunaalameti juhi Ain Valdmanni käest. Tema firma OÜ Feralco Team tegeleb Tallinnas mulla- ja kaevetöödega ning OÜ Extra Holding parkimisautomaatidega.

Nii et Rämmel, nagu nähtub, on klassikaline tankist, kelle juures maanduvad võlgades, raskustesse sattunud või muidu uut omanikku vajavad ettevõtted.

Aga vaatame edasi. Kaheksa aastat tagasi ilmus Õhtulehes šokeeriv artikkel selle kohta, kuidas Tallinnas asuva Paljassaare sotsiaalmaja juhataja asetäitja ütles, et teda on ähvardatud mõrvata:


ja selleks ähvardajaks polnud keegi muu kui heategija Veiko Rämmel. Ta ütles sotsiaalmaja juhataja asetäitjale nii: "Oled tore mees, aga vales paadis. Tule meie poolele, sinna, kus on viis naist. Kui tuled, jääd tööle ja kõik läheb hästi. Kui ei tule, siis võib midagi juhtuda. Nii kui astud naiste vastu, sõidab tank sinust üle ja sinu laipa on hale vaadata." Tõeline heategija jutt, kas pole?! Lausa headuse kehastus. Taustaks niipalju, et sotsiaalmaja töötajad tahtsid juhatajat maha võtta ning "läbirääkimisi" käis pidamas ühe töötaja Virve Rämmeli poeg Veiko.

Niimoodi. Ja see pole veel kõik, nagu ütleb tuntud reklaamlause. Heategusid on veel kuhjaga. Nimelt, nagu kirjutab perekool.ee foorum, siis: Tallinnas tegutsevad petturid Veiko Rämmel (tituleerib end juristiks, tegutses portaalis www.juura.ee Väike Vemmal nime all ning petab lihtsameelsetelt olematute teenustega raha välja) ning Joel Colders (kriminaalsetes ringkondades tuntud Arhitekti nime all), väidab et on arhitekt ning kaob saadud ettemaksuga. Ka see oli mõned aastad tagasi. Võib arvata, et Veikol, suurel heategijal läks Tallinnas kõigist heategudest jalgealune nii tuliseks, et pidi Tartusse üle kolima. Samas, "Väike Vemmal" on päris hea hüüdnimi.

Nüüd, nagu nähtub, on Rämmel asunud õppima Tartu Teoloogia Akadeemias, kus ta on valitud koguni üliõpilasesinduse liikmeks. Ja kus õpitut ta siis omamoodi presenteerib. Meenutab kangesti Harry Ahvenat tuntud Õnne 13 seriaalist.

Veel üks pikantne seik Rämmeli kohta kogumikust Ametlikud Teadaanded:

09.09.2008
Kohtuteated
Prindi

Tartu Maakohus Jõgeva kohtumaja rahuldas 25.08.2008 tagaseljaotsusega Elisa Mobiilsideteenused AS (registrist kustutatud) - õigusjärglane Elisa Eesti AS hagi Veiko Rämmel'i (elukoht teadmata) vastu ja otsustas mõista välja Veiko Rämmel'ilt Elisa Eesti AS kasuks 20 222 (kakskümmend tuhat kakssada kakskümmend kaks) krooni võlgnevuse katteks.
Sissenõutavast summast 10 111.50 krooni moodustab põhivõlg ja 10 110.50 krooni viivis.

Kohtuotsus on viivitamata täidetav.

Toimetada kohtuotsus kostjale kätte avalikult väljaande Ametlikud Teadaanded kaudu.

MENETLUSKULUDE JAOTUS
Jätta kõik menetluskulud Veiko Rämmel'i kanda.
Mõista välja Veiko Rämmelilt menetluskuludena Eesti Elisa AS kasuks riigilõivu katteks 1100 krooni ja õigusabikulude katteks 2500 krooni.

Tagaseljaotsus loetakse avalikult kättetoimetatuks 30 päeva möödumisel väljavõtte väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast.
--------------
Selline heategija siis, kes jättis 10 tuhande kroonise mobiiliarve maksmata. Ja kadus võlausaldaja eest kui tina tuhka.

Ja huvitav aeg on Eestis käes, kus sellised heategijad määravad, keda panna kinni ja keda mitte. Kes tohivad sõna võtta ja kes mitte. Kes tohivad elada ja kes mitte.

Mu vanaema ütles juba, et huvitaval ajal elame.